Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fehér kicsi foltok jelentek...

Fehér kicsi foltok jelentek meg a mellbimbóimon, mitől lehet?

Figyelt kérdés
4 hete szültem, szoptatok. Fürdés után picit törölgettem, de nem történt semmi. Ezenkívül a baba nagyon erősen szopizik 3-4 napja, és fájnak a bimbók mikor bekapja, s utána mintha tűvel szurkálnák.
2011. jan. 28. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Fel van ázva a mellbimbód.

1 ne hagyd,hogy cumizzon rajta,ha jóllakott vedd el tőle,mert csak áztatja.

2 kend be valamilyen mellvédő kenőccsel pl Garmasztan.

3 hagyd időnként szellőzni,hajszárítóval is fújhatod

4 ha végképp nem bírod,mert nagyon fáj a szoptatás,vagy kisebesedik,akkor amíg begyógyul használj vékony szilikon bimbóvédőt.

5 esetleg még arra is ügyelhetsz,hogy lehet a picinek nem pont jó a póz amiben szopizik,ezért folyton kicsúszik a szájából.Tartsd úgy,hogy teljesen rá tudjon fordulni a melledre.(az orrának hozzá kell érnie közben)

2011. jan. 28. 12:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Max 15 percet van 1 mellen.
2011. jan. 28. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Szájpenész nem lehet?

Mi a szájpenész?

Candida gomba okozta fertõzés, mely kezdetben csak a csecsemõ szájában látható kis fehér, hópehely-szerû lepedék formájában, késõbb végigfut a bélcsatornán és a popsi pirosodását okozhatja. A szájpenész a szoptató anya mellbimbóját is megfertőzheti, ezért, ha a kisbaba száját kezeljük - általában Bórax-gylcerinnel, vagy Nystatinos ecsetelővel- az anya mellbimbóját és a bimbóudvart is be kell kenni az ecsetelőszerrel.

2011. jan. 28. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem igaza van az elottem szolonak. Nezd meg a babad nyelvet es a kis inyet, ha feher, akkor valoszinu szajpenesze van es atadta Neked a mellbimbodra. Nekem most ugyanez van! Iker kisfiaim vannak es mindkettonek feher volt a nyelve, aztan kipirosodott a popsijuk. Persze en nem tudtam, hogy magamat is kezelni kell, igy vegul en is elkaptam. nekem mar nagyon faj es nagyon meg van repedezve a mellbimbom, nagyon faj, amikor szopnak. Antibiotikumot is kaptam ra. Ne vard meg mig rosszabb lesz, kezd el kezelni mar most. Remelem Te jobban jarsz, mint en.
2011. jan. 28. 23:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Már szinte nem is látszanak a foltok. Krémeztem, és szellőztettem.

A fájás sem olyan erős már. Némely pózban a baba szinte lógott a mellen, vagy nem kapta be teljesen a bimbóudvart.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2011. jan. 30. 13:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Krém: Bepanthen.
2011. jan. 30. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!