Most hogyan tudnék felkészülni, hogy hasonló baj ne történjen szülés után?
Sajnos mivel kicsi a mellem, viszont nagyon jól termelődött a tej előző gyermekemnél, hihetetlen módon nem tudtam kordában tartani, hogy kis térfogatnak köszönhetően spricceljen minden esetben a tej.
Kisfiam jól szopott, viszont ezáltal sok levegőt nyelt és bizony egyszer nagy baj lett belőle (büfiztetések ellenére). Orrán száján bukott és nem kapott levegőt...
Védőnőmet kérdeztem már így a 9. hónapban, hogy hogyan ügyeskedjek most majd, mire az volt a válasz, hogy majd ha itt az ideje, megbeszéljük.
1. Fejni lehet az elején, de amennyire lehet, szeretném elkerülni az cumisüvegezést.
2. Az elején hígabb, szomjoltó tej van (ahogy a "nagyok" emlegetik. Minden szoptatást kezdjek üveggel?
3. Sajnos még fejés után is spriccelhet...
Van erre egyáltalán valami más módszer vagy valamilyen "segédeszköz", ami nem engedi, hogy az újszülött torkába spricceljen a tejci?
Szia!
Nekünk nem javasolta a szopi tanácsadó!Mert az anyatej 80% víz!Ha jól emlékszem:) De aza lényeg hogy a zsírosabb tej ugyanúgy trtalmaz vizet!
Nálunk azért nem lehetett cumisüvegből vizrt adnom,mert már így is cumizavaros volt a lányom! :( mivel a kórházban sem nagyon fogadta el a cicim, de senki nem segített, íg ymikor hazajöttünk én nem kínoztam (iszonyat hiszti volt két kézzel lökött el magától a 2-6 napos lányom, nagyon fájt belül) fejtem és cumisüvegből adtam! :)Ettól a szopisztrájkjára rátetőztem egy cumizavarral!4 hetes volt mikor kaptam a segítséget, és 8 hetes korára teljesen elhagytuk a cumit! :) így én nem mertem már cumiztatni, de nem is igényelte a folyadékot!Viszont nálunk 6 hós lett mire a nyár kezdődött!Akkor már én is akartam itatni, és képzeld el nem fogadta el a cumit!Szóval mi szívószálazunk, kulaccsal!Mai napig nem tudja mi az a cumi, 14 hós!ÉS csak vizet hajlandó inni!ÉS cicizik!
Nagyon hasznos amit írtál! Köszi.
Ettől félek én is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!