Mensi előjele lehet, hogy csökken a tej mennyisége?
Jól teszed, ha gyakran teszed mellre, így lesz több a tej. S cumizás is serkent a tejtermelést, nem csak az intenzív szopás. Kb három hónapos, lehet akár növekedési ugrás is, amikor a babának hirtelen több tej kell. Az is normális, hogy már nem kemény a melled, de ettől még van benne tej, ne aggódj.
Aggódni csak akkor kell, ha a babádnak nincs elég pisis pelusa, ha kórosan aluszékony, fáradékony, rossz kedvű, illetve nem hízza meg a minimumot.
Nekem 6 hétre megjött, és azóta is rendszeresen (4 hónapos a kislányom). Mensi előtt pár nappal a babám iszonyatosan mérgesen szopizik, sokszor kiköpi a cicit. Aztán rá két napra általában megjön, és ekkor nekem lecsökken a tejem, sőt a babám sem nagyon hajlandó szopizni, így emiatt is csökken. S sehogy sem hajlandó meginni, még üvegből sem. Úgyhogy kénytelen vagyok tápszert adni neki, viszont mindig megpróbálom őt szoptatni, hogy azért érje inger a ciciket, és fejem is, így nem apad el a tejem, csak csökken, és ha elmúlik a mensi, akkor a babám mintha mi sem történt volna, újra nagyon szépen szopizik, ettől pedig újra több lesz a tejem. Viszont hihetetlen kínszenvedés így az egész szopi. Mensi előtt üt-ver szopi közben, mensikor ordít, ha cicire teszem, közben a fejéssel megy el az egész napom. Őrület. Úgyhogy küzdelem az egész, de nem adjuk fel.
Lehet, hogy nehéz lesz pár nap, de reméljük, hogy nálad is rendeződik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!