Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valaki akinek kivágták a...

Valaki akinek kivágták a csomót a melléből?

Figyelt kérdés
milyen az?Hogy csinálják?Nagyon fáj?Érdekelne minden aki volt hasonló helyzetben,mert sajnos lehet rám is ez vár...tiszta csomó a mellem,a fiam nem hajlandó szopizni,én nemtudom elmasszirozni,mert ugyanúgy csomós marad....már kivagyok..nagyon fáj...
2011. jan. 12. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Vannak praktikák arra,hogy megkönnyebbülj.Pl meleg vízzel letusoltatod,masszírozod,és gyakran fejjed-főleg ott masszírozd ahol csomós.Fentről lefelé haladj a maszírozással,és a fejést inkább kézzel csináld.

Nem írtad,hogy mennyi idős a kicsi,de ha még egészen pici akkor elő szokott fordulni,hogy a hosszú szopizás miatt feláztatja a bimbót,így könnyebben bejutnak a kórokozók az okozhat fertőzést.A megoldás az ha kenegeted pl Bepanthennel,Garmastannal.És persze nem hagyod cumizni a cicin.Vagy az is lehet,hogy rossz a szopi "póz"nem tud teljesen ráfordulni,gyakran kicsúszik a szájából,és így kisebesedik a mellbimbó.

Na de,hogy a kérdésre is válaszoljak-attól,hogy fáj még nem kell félned nem fogják kivágni.Ha elfertőződik a pangó tej,és tályog alakul ki a mellben akkor szokták feltárni.valamilyen érzéstelenítés mellett kis bemetszést ejtenek a bőrön a tályog felett,hogy ki tudjon ürülni a genny.

De ezt visszatérő magas láz előzi meg,és szerintem te még távol állsz ettől az állapottól.

2011. jan. 12. 18:00
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm.Fejem-masszirozom,meleg zuhany...stb,de semmi nem használ sajnos..6hónapos,már nem akar szopizni,a védőnő is azt mondta,igy választja el magát,mivel éppogy bekapja,már ki is tépi szó szerint,és néz rám vigyorogva...úgyhogy nagyon sok csomó van benne,amitől már dupla akkora a mellem,bármit csinálok vele...és mivel nem szopizza ki,ezért gondolom hogy odafogok jutni hogy kivágják vagy nemtudom,mivel nem múlk el,csak rosszabb...már emelni se tudok,nagyon fáj...kézzel fejem,de ugyanolyan....
2011. jan. 12. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
ez nem gyerekjáték. Fejjél le belőle.Hiába masszirozgatod , ha fejni nem fejed. Én folyton mellgyulladásos voltam. Mindig rettegtem mikor már éreztem, h húzódik. nem vágják azt azért olyan könnyen. nekem az vált be , hogy kád fölé behajoltam, és nagyon forró zuhannyal folyattam rá a vizet, közben a másik kezemmel masszirozgattam, majd azonnal fejtem. teljesen kifejtem, azaz addig mig fel nem lazult.
2011. jan. 12. 21:10
 4/7 A kérdező kommentje:
ez az hogy fejem is,de ugyanolyan,volt hogy másfél órán át massziroztam-fejtem,és ugyanúgy csomós maradt,csak egy nagyon kicsivel lett jobb....és nemtudok órákat fejni,mert egyedül vagyok vele,segitségem nincs csak nagyon ritkán,2percet nem hagy,nemhogy órákat...üvölt ha 5percre lerakom...kivagyok már,és akkor még jött most ez is hogy nem szopizik...tudom hogy nem gyerekjáték,de ha egyszer azt csinálom amit mondanak,amit kell ilyen esetben és ugyanolyan,nem múlik,mit csináljak?Meg ha teljesen kifejem,nem lesz attól több tejem?Mert igyis van bőven,az lenne a jó ha elapadna,mivel ő már nemfog szopizni sajnos....
2011. jan. 12. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Nekem egyszer volt nagyon gáz a helyet, én akkor egy tálba "lógattam" meleg kamillába és úgy tudtam csak kifejni, meghát igen, a folyamatos zuhany. És biztos, hogy az sem tesz jót, hogy ilyen a lelkiállapotod. Én olyat is hallottam, hogy a védőnő azt tanácsolta, hogy a férj segítsen kiszívni. Biztos idegenkedsz a gondolattól, de ha mégsem annyira, akkor esetleg próbáljátok meg.
2011. jan. 12. 23:32
 6/7 xStefix ***** válasza:
Nem kérsz szakmai segítséget? Szerintem most már lehetne....
2011. jan. 13. 21:18
 7/7 A kérdező kommentje:
de kitől kérjek?Védőnőnek mondtam,ő ugyanezeket mondta,masszirozzam-fejjem....kihez kell fordulni?Nőgyógyászhoz?Vagy milyen orvoshoz egyáltalán?
2011. jan. 13. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!