Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem baj ha 4 hetes babám már...

Nem baj ha 4 hetes babám már pár napja, v kb egy hete kihagyja az éjszakai evést?

Figyelt kérdés

este 11-12 kor teszem le , és reggel 6-7 között ébred.

viszont napközben már éberebb kezd lenni, és a szopik után 30-45 percet is elnézeget(bár elvileg még nem nagyon lát), figyel minket.ez normális szerintetetk? tapasztalatok ennyi idős babával?

És van olyan is hogy a délutáni szopinál már a büfizésnél elalszik akkor meg nem akar nézegetni, pedig előtte aludt kb két három órát.nem aluszékony, vagy erről mikor beszélünk?

2011. jan. 12. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden normális amit leírtál :)

Az evési és alvási szokásai folyamatosan változni fognak majd.

Tök jó, hogy van egy 6-7 órás időszak, amit már átalszik, legalább tudtok pihenni picit :D Az én gyerekeimnek ez este 8-tól 2-3-ig volt, dehát alvásmennyiségre ez kb ugyanaz mint nálatok.

2011. jan. 12. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem kell aggódnod! :) Nekem sem volt még 1 hónapos, mikor elkezdte átaludni az éjszakát. Ha aluszékony lenne, észrevennéd, mert sokkal többet aludna. Még etetni is alig bírnád. De szerintem ebben a korban már nem jellemző az aluszékonyság.

Viszont ha szopiztatsz és még sokáig szeretnél, akkor azt tanácsolom, hogy éjjel kelj föl kelni, mert nekem nem mondta senki és majdnem elapadtam. Kell, hogy érezze a cicid, hogy szükség van a tejcire.

2011. jan. 12. 16:46
 3/7 xStefix ***** válasza:

Nem kell éjjel fejned, csakis akkor egy kicsit, ha feszülnél! Különben berendezkedhetsz hosszabb éjjeli fejegetésre is...

Szépen rá fog állni a tested, hogy mostmár máshogy kell termelni, ne aggódj. Jó esetben pár nap - 1hét és menni fog az új rendszer.

2011. jan. 12. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne ijedj meg amiért nem kel fel éjjel a babád. Mi is egy hónapos korunk óta átalusszuk az éjszakát. Este 10kor van az utolsó szopi, 11-re alszik és reggel 7 és 8 között ébredünk.

Egyre többet van fent a kislányom, minden érdekli, figyel , mosolyog és egy hete már gügyög...pedig csak 10 hetes! Egyik szülésznő ismerősöm mondta, hogy egyáltalán nem baj, ha többet van ébren, ha jó a kedve! Érdeklődő kisbaba...ennek csak örülni kell!!!!

2011. jan. 12. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az tökéletes! Az én babám is kb. 4-5 hetes kora óta átalussza az ájszakát este 11-től reggel 7-8-ig, és már 3.5 hónapos korára megduplázta a születési súlyát (2750-nel született). Én sosem keltem fel fejni, és még mindig csak szoptatok, a tested alkalmazkodik az igényekhez. Akkor viszont érdemes éjjel fejni, ha programotok van és vinned kell tejcit cumisüvegben.

Használd ki a nyugis éjszakákat, mert ha jön a fogzás, többet lesz ébren szegény babád éjjel is :(

majdnem 5 hós kisfiú anyukája

2011. jan. 12. 22:06
 6/7 Szipi_22 válasza:
Az én kislányom is születésétől kezdve 8tól éjjel fél 3ig alszik, akkor eszik, éppen hogy kinyitja a szemét, és alszik tovább kb 6- fél 7ig. Örülj neki! Én az esti evés után lefejem mindkét mellem, igy nem feszül annyira mire felkel 6 óra mulva. Szerintem semmiképp se keltsd fel, ez teljesen normáils. Most 3 hónapos a babánk és mostanra álltbe a mellem ugy hogy nem feszül egyáltalán és van benne elég te neki. Szóval mindent jól csinálsz, így tovább. :-)
2011. jan. 13. 09:11
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat:))
2011. jan. 13. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!