Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan növelhetném a tejem...

Hogyan növelhetném a tejem mennyiségét?

Figyelt kérdés
Sajnos az 1 hónapos babám nagyon rosszul szopik. Alig szív, és hamar elalszik. Sokat apadt is az utóbbi napokban a tejem, pedig idáig sem volt sok. Mindkét mellből szoptatok, és ha kell fél-1 óránként, de ha nem szívja, nem is termelődik. Elkezdtem fejni és csak 30-40 ml-eket tudok fejni. Hogyan fejjek, mennyi időközönként, hogy nőjön a mennyiség, mert idáig nem vettem észre változást, hogy nőtt volna.
2011. jan. 10. 18:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tegnap reggel óta iszom megint a görögszénamagból a teát, illetve az alkoholmentes sört. Estére már éberebb volt a babám, így egy órán át kínlódtunk hol az egyik, hol a másik mellből, többször váltogatva, pedig nem jött semmi.

Éjszaka fel kellett kelnem annyira tele voltak, de csak az egyiket fejtem ki, hogy ha felkelne a drágám legyen a másikban. Úgy látszik a görögszénamag vált be és a sör.

Köszi, hogy segíteni próbáltatok.

2011. jan. 11. 07:17
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem csak a Milumil granulátumos tea vált be, pedig sokmindent kipróbáltam.
2011. jan. 11. 08:05
 13/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Pont tegnap olvastam a Patikában osztogattak egy újságot, hogy legalább napi 2-3 litert meg kell inni, hogy megfelelő legyen a tejmennyiség, viszont a 4-5 liter már sok, mert valamilyen hormonok beindulnak, és pont visszafogják a tejtermelést. Ha gondolod, utánaolvasok még egyszer pontosan.
2011. jan. 12. 08:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki tápszert is adott a babának. Hát én is így ellenkeztem, sőt!!! Még meg is ríkatott a gyerekorvos mikor mondtam, hogy én bizony azt nem fogok adni, ő meg közölte, hogy inkább nézem ahogy a gyerek éhes. Persze szarul esett... és őszintén szólva igaza volt...

Nálunk úgy lett több tej, hogy így már csak 3 óránként tettem mellre, mert a tápi pont elég volt neki, hogy kitartson addig, és így annyi termelődött, hogy a babám nem volt hisztis, hanem élvezettel szopott, cumizott még rajta. És én se stresszeltem persze:) Akkor 40 gramm volt össz-vissz, most 110 grammot tud szopizni.

Először csak napi egyszer pótoltam 30-cal, aztán pár nap után minden második étkezés után 60-nal, majd 90-nel, 120-al, majd szépen visszafogtam, ahogy egyszercsak beindult a tejem. Most van hogy kér, van hogy nem. Ő szól, amikor éhes maradt. Elé teszem a cumisüveget (amiben mindig 120 ml van), és van hogy 20-at iszik belőle belőle vagy 80-at, van hogy egy kortyot sem.) Jelenleg 110-eket szopizik mellből, így nem is szokott kérni sokszor egyáltalán.

De a baba nyugis és nem sír azóta, csak ha oka van rá. Nekünk boldogabb így az életünk, nem mondom, hogy így kell csinálni, de utólag azt mondom, h szerintem jobb a babának összességében.

Amúgy tápszer: hipoallergén, ami elég keserű, de szerencsére megeszi, viszont jobban szereti az anyatejet, szóval nem akar áttérni a tápszerre inkábbb.

Cumi kislyukú (Nuk, anytejes táplálást segítő, ez van ráírva, mert kicsit szélesebb, mint a cici, nem olyan könnyen jön belöle, mint a hagyományos cumiból), így ezért is küzd (rendesen megizzad, mint szopi után), tehát nem érzi, hogy könnyebben jutna kajához.

Tápi közben is szopipárnán van, és csak rá figyelek, így lélektanilag ha nem is ugyanazt, de igen hasonló állapotokat nyújtok.

Szóval hajrá, a legfontosabb, hogy a babád és Te nyugodt legyél... a tápszer nem a legjobb megoldás, de a babákért van, nem ellenük!!!:)

2011. jan. 13. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!