Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az igény szerinti szoptatás...

Az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy mondjuk alszik, felkel, megkínálom, és eszik?

Figyelt kérdés
függetlenül attól, hogy ez most óránként, 2-3- vagy esetleg 4 óránként történik?
2011. jan. 9. 09:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Az igény szerinti azt jelenti, hogy a gyerek igénye szerint. Ha ő félóránként eszik akkor flóránként adod, ha óránként akkor a ként. Nem a saját igényeidet kell előre venni hanem a babáét. De vigyázz, hogy ne keverd össze a biztonság kereső cumizgatást az evéssel.
2011. jan. 9. 09:39
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi, honnan tudom ezt megkülönböztetni?
2011. jan. 9. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az igény szerinti szoptatás lényege az, h akkor szoptatod a babádat, amikor neki arra szüksége van. Amikor ébren van ezt abból veheted észre, ha sír, nyűgös, csámcsogó v szopó mozgásokat végez a szájával. Egy baba igényelheti a szopit akkor,h éhes, álmos, nyűgös, fáj vmije v ha csak lelki közelségre vágyik. Nagyon fontos, h észrevegyük az igényt, amit egyébként nem nehéz, hiszen általában ezt sírásaal jelzi is felénk. Éjjel ha alszik, akokr úgy veheted észre még a síráson kívül a jelt, ha ugyanúgy csámcsogo, cuppogó mozgásokat csinál a szájával. Az én kisfiam 7 hós s velem alszik, nekünk így könnyebb. Így nincsenek kialvatlan sírós éjszakák. Persze az együttalvás nem feltétele az igény szerinti szoptatásnak. Elkényeztetni a babádat nem tudod, pláne nem ilyen korban, hiszen egy baba ösztönösen tudja, h mire van szüksége, és egy anya ösztönösen ki is elégíti ezta szükségletét. Mikor megszületett a kisfiam volt, hogy félóránként kért enni, és szoptattam is volt, egy órán keresztül. És nem repedhet ki ettől a mellbimbód, ez tévhit!!! Most 7 hós, és napi 3-4szer szoptatom kb 10 percig minden alkalommal, plusz éjjel 2szer kb 5 percig (most persze már kap hozzátáőlálási kaját is). Szóval tévhit, h ha az elejn folyamatosan (egy órában akár 5ször) szoptatsz, akkor azt megszokja. Nem, ez mindössze biológiai szükséglete a babának. WHO és Unicef ajánlása is az iglny szerinti szoptatás, bővebbent itt tudsz olvasni erről: [link]

Jó szopit nektek!!!

2011. jan. 9. 13:11
 4/4 anonim ***** válasza:
előző vagyok: megkínálni megkínálhatod és ha elfogadja, akkor azt igényli, tehát igazából igény szerinti ez is. De nem muszáj óránként kínálgatni, teljesen felesleg csak emiatt felébreszteni, ha egyébként szépen és sokat szopizik.
2011. jan. 9. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!