Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha kevés a tejem és gyakran...

Ha kevés a tejem és gyakran mellre teszem 2 óránként elég lesz utána neki?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 09:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de az biztos, hogy minél több inger éri a melleidet a baba által, annál jobb! Pihenj, amennyit csak tudsz, igyál sok folyadékot. Vannak akiknek bejön a laktoherb vagy a mecsek tea, amik tejszaporítók, nekem a narancslé működött. És fejtem is, így most már 4 hónapja szoptatok.
2010. dec. 27. 09:36
 2/7 anonim ***** válasza:
39%
Próbáld váltott mellből, de úgy, hogy egy szoptatáskor csak az egyiket használod, ugyanis a mellnek is idő kell, hogy újratermelje a tejet. Hogyha mindegyik melled csak 4-5 óránként "használja", akkor lesz idő erre. Sokan szerintem ott rontják el, hogy felváltva adják, nincs idő újratermelődni és ezért apad el...
2010. dec. 27. 09:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Minél gyakrabban ürül, annál gyorsabban termelődik. A szoptatás maga az inger, ami kiváltja a tejtermelést. Dobd ki a cumit, cumisüveget (ha van) és szoptass bátran, gyakran, a baba igénye szerint.
2010. dec. 27. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok megint, én azt olvastam itt a gyakori kérdéseken, hogy a tej egy része a szoptatás ideje alatt termelődik!
2010. dec. 27. 10:14
 5/7 anonim ***** válasza:
mi is ilyen kúrán vagyunk nekem tanácsadó mondta hogy egy szopi alatt többször is váltogassam ide oda pakolgassam és mindig jön egy pici úgy vettem észre hogy segít a dolog napközben már nem adok neki tápszert csak estére mert olyankor már nagyon nyűgös mert nem elég neki de 4 órás 50-60ml-ről felgyarapodott 2 órás 70-80ml-re és még nem hagyjuk abba had gyűljön
2010. dec. 27. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kevés volt a tejem.Kezdetben tápszert is kapott a babám. Egyik tejszaporító sem vált be, csak a görögszénamag, amiből teát készítek. Bár így is két ciciből szopizik, 2-3 óránként, de annyi van, hogy neki bőven elég.
2010. dec. 27. 11:58
 7/7 anonim ***** válasza:

09:56-nak: háromóránként lefejem MINDKÉT mellemet, és van benne bőven. Sokan ott rontják el, hogy azt hiszik, a mell egy üres tartály, amit meg kell várni, hogy megteljen, és minél tovább vársz, annál több lesz benne. Óriási tévedés! Minél GYAKRABBAN ingerled a melledet szopival vagy fejéssel, annál több lesz benne.

Persze ha szoptatási tanácsadó vagy és jobban tudod, akkor bocs.

2010. dec. 27. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!