Hogyan tudtatok a baba mellett aludni, amikor 2-3 óránként eszik?
5 hetes a babám és 2-3óránként szopik és kapja a tápszert.Eleinte átaludta az élszakát,de mostanra annyira kifáradtam,hogy éjjel már arra is alig van erőm,hogy megetessem.
Tippek?Segítsetek!!!
Ismerős a helyzet, én is ezt csináltam az első hetekben, annyi különbséggel, hogy nekem szinte egyáltalán nem volt tejem és a baba nem is fogadta el már a cicit az első két hét után (megunta, hogy mellnél csak küzd a kajáért, de végül nem jön semmi). Eléggé borzasztó volt, a járt erőm is alig volt szülés után három héttel már...
Ráadásul nálunk úgy működött a dolog, hogy ha jelzett, hogy éhes, akkor ugye mentem készíteni a tápszert, ha sikerült esetleg emberibb mennyiségű tejet lefejni korábban, akkor melegítettem azt is. Megetettem a babát, visszaaltattam, volt, hogy ez fél óra volt, volt hogy egy óra, majd akkor kezdtem fejni. Mert éjszaka is fejtem minden etetés után, abban bíztam, hogy attól beindul a tej. A fejés több, mint fél óráig tartott, majd utána pumpamosás, az üvegek mosása (mert ugye külön üvegből ette a tápot és a lefejt tejet). Persze, hogy teljesen kiment az állom a szememből. Visszafeküdtem, fél óra alatt sikerült elaltatnom magam is, aludtam fél órát és el is telt a három óra, jött a következő etetés. Éjszaka, nappal, mindig ugyanez volt. Ha aludtam napi 3-4 órát azokban a hetekben, akkor sokat mondok.
Tanácsolni csak egyet tudnék, de az akkor lenne jó, ha lenne párod, vagy valaki, aki segít. Teljesen egyedül vagy a babával?
Mert mi úgy csináltuk, hogy a fürdetés után én etettem meg, akkor fejtem is, viszont a következő etetés (ami 10 óra körül volt) a férjem feladata lett, akkor nem volt fejés, amiatt nem keltem fel, a baba lefejt tejet kapott (ha volt) meg tápot. Ő altatta el, majd a következő éjszakaira már én ébredtem. Ez arra volt jó, hogy így 3-4 órát tudtam napjában egyszer egyhuzamban aludni és kicsit erősebben vágtam neki az éjszakának. Sajnos mást mi sem tudtunk kitalálni.
És most nagyon zárójelben elmesélem, hogy ezután hogy alakultak a dolgok. Nem követendő példa, ez csak az én történetem. A tejem valamiért a baba öt hetes korában napról napra még kevesebb lett, majd teljesen el is apadt. De tudni kell, hogy nekem hormonális okok miatt nem indult be és a legjobb napokon is etetésenként 20-30 ml volt a két ciciben összesen, ami szerintem nevetséges mennyiség. A vége felé már 10 ml-t is alig tudtam kisajtolni, úgyhogy amikor elapadt nagyon magam alatt voltam, mert végig küzdöttem érte, rengeteg energiámban és pénzemben (a more milk kapszula, meg hasonló csodaszerek miatt) benne volt a tejcsinálás. És mégis megbuktam. De anyukám jött, gatyába rázott, elmondta az ő tapasztalatait, merthogy neki is ugyanez a baja volt, mint ami nekem és ő sem tudott szoptatni sem engem, sem a három testvéremet. Kicsit kihúzott a depiből, velem volt egy hétig, ha kellett, akkor éjszaka hagyott aludni, nem engedett engem felkelni etetni, hagyta, hogy másfél hónap után néhány napig aludjak. A babának pedig elkezdtünk értelmesebb adat tápszert adni, annyit, amennyit kért. Tudod mi történt? Az egy dolog, hogy én lettem a világ egyik legkiegyensúlyozottabb anyukája a hét végére, de a babámon is ezt a változást figyeltük meg és mire Anya hazament a fiam elkezdte átaludni az éjszaka nagy részét. Nagyon hihetetlen volt, de azóta is igaz, hogy ha az esti etetés után eléggé tele a bendő, ha én is a legnagyobb nyugalomban etetem és altatom, akkor 6-8 órákat alszik utána egyhuzamban. Azóta visszatértünk a férjemmel az esti tévézéshez, összebújáshoz, majd alszom egy nagyot én is és hajnalban már mosolyogva fogadom a fiam ébredését, nappal is nyugodt vagyok és kipihent. Ha mégis ébred néha éjszaka, akkor sem jár már fizikai fájdalommal az, hogy felkeljek hozzá (mert sajnos ha nagyon fáradt voltam és csak fél órát aludtam, akkor tényleg fájt a felébredés, ezt máshogy nem tudom leírni). Szerintem nagy eséllyel nálatok is az fogja hozni a megoldást, ha megoldódik az etetési kérdés, tehát ha mondjuk beindul megfelelően a tejed és nem kell kétfélét enni a babádnak, nem kell megszakítani és keverni az etetést. Legalábbis szorítok neked, hogy így legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!