Újraindulhat tej-elválasztás a szoptatás befejezése
után hónapokkal?
Figyelt kérdés
Lehet, fura kérdés, de hátha van/volt így még rajtam kívül vki ..... kislányom 6 hónapos épp, 3 hónapos korában befejezte a szopást, sajnos nem volt túl sok tejem, és ő sem volt egy ügyes szopó, így kereslet-kínálat híján abbamaradt ez a tevékenység. MOST (alig 2 hete) vettem észre, hogy ha megnyomom a mellbimbóm, bizony gyufafej cseppnyi tej jön belőle .... sőt, volt hogy foltot hagyott a melltartómon is (ez csak egyszer történt olyan 1 hónapja). Én ezt nagyon furcsállom, egyáltalán lehetséges ez? Hogy még mindig van tejem vagy mitől indul(t) újra vagy hogy van ez a dolog???? Nem merem "megfejni", nehogy belövelljen, így is eléggé fájt most is, ahogy megvolt a vérzésem ... közben meg attól is félek, nehogy mellgyulladásom legyen .... (persze én lettem volna a legboldogabb anyuka, ha még most is tudnám őt szoptatni, rengeteget kínlódtunk hogy legalább a 3 hónap meglegyen, én nagyon szerettem volna szoptatni, most meg mit tegyek??)
2009. jan. 22. 14:25
1/5 anonim válasza:
szia,
Ha most kínálod neki, akkor lefogadja? Vagy nem is próbáltad. Miért félsz tőle, hoyg beindulna.
Az én csajszim 17 hónapos és még mindig kéri a cicit.
2009. jan. 22. 14:53
2/5 A kérdező kommentje:
szia!
persze, hogy próbáltam, de nem csinált semmit, ill. elcsapta a fejét a kis édes ...... mintha totál "elfelejtett" volna szopni ... ja és mi végig csak bimbóvédővel tudtunk szopni, mert kicsi és nem kiemelkedő a mellbimbóm ....
2009. jan. 22. 14:55
3/5 anonim válasza:
Szia! Nálunk hasonló volt a helyzet szopi terén, csak én fejtem neki tovább (6 hónapos koráig) miután teljesen befuccsolt a szopi. Most 8 hónapos múlt és épp tegnap este néztem , mikor megnyomtam a cicimet még mindíg jött belőle tej. Soha nem volt mellgyulladásom miután már nem fejtem, ugyanis akkor már olyan kevés volt, hogy napi 70 ml volt a max. Utána masszíroztam a cicimet minden nap, de már arra sem volt szükség, mert nem csomósodott. Ne aggódj, szerintem ez normális, hogy még jön belőle. Amúgy én is próbáltam a babót visszaszoktatni a cicire, mikor nagyobb volt, már biztos ki tudta volna szívni a mellbimbóm, de sikertelen volt sajna.
Jó babázást.
2009. jan. 22. 15:47
4/5 anonim válasza:
Az én kisfiam hónap végén lesz 20 hónapos. Már régóta nem szoptatom (sajnos neki nem volt elég és csak 3,5 hónapig tudtam vele táplálni) de még mindig van tejem.
2009. jan. 23. 10:42
5/5 A kérdező kommentje:
szóval nem "egyedi" eset vagyok :-) ..... akkor annyira nem aggódom, hogy még mindig szivárog ... köszi nektek a választ és jó egészséget mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!