Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen gyakran kell fejni?

Milyen gyakran kell fejni?

Figyelt kérdés
Aki tud, legyen kedves segítsen. Már végképp nem tudom, mit tegyek. Van, aki azt mondja, hogy fejni kell minden szopiztatás után. Van, aki azt, hogy elég csak akkor ha túl feszül a mell. Mindig ki kell üríteni a mellet?? Én egyszerre csak egy mellből szoptatok. Nem tudom, ez jó- e így. Előre is köszönöm, annak aki válaszol.
2009. jan. 22. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Csak akkor fejj minden szopi utan, ha nem eleg a tejed es novelni akarod a mennyiseget, h tobb tejed legyen. En csak akkor fejek, ha tul kemeny a cicim, igy is rengeteg tejem van. Jobb ha ket cicibol szoptatsz, de ismerek sok anyat, aki valtott cicivel szoptat sikeresen. Szerintem mindig kinald meg a babadat a masikkal is. Ha nem ehes, ugyse fogadja el.
2009. jan. 22. 11:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez is, mint sok minden más egyénfüggő. Nekem minden evés után fejnem kell, mert ha egy napig nem fejek, másnap már nem elég a tejcsi. Egy ismerősöm pedig még soha nem fejt, mégis elég neki. Ezt neked kell kitapasztalnod. Ha mégis a fejés mellett döntesz, akkor evés után csak azt ürítsd ki amelyikből a baba evett. A másikat nem kell.
2009. jan. 22. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Helló! Én egy alkalommal csak egy ciciből szoptattam, majd lefejtem a benne maradt tejet. 3 óra múlva pedig a másik cicimmel tettem ugyanezt. És így tovább...
2009. jan. 22. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Szoptatásnál mindig ügyelj arra,hogy az egyik cicidet teljesen kiszopizza a baba.Ha utána marad benne tejcsi akkor feltétlenül fejd ki,mert begyulladhat a melled.azért nem érdemes 2 ciciből szoptatni(csak ha már kevés az egyikből)mert a zsírosabb,táplálóbb része a tejcsinek benne marad.

Nekem annyi tejem volt,hogy ha az egyik ciciből evett a másikat pedig le kellett fejtem,mert annyira fájt a mellemm(vitték a koraszülött babáknak).

2009. jan. 23. 08:46
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. bőven van tejem,egy mellből jóllakik,de ha lefejem a maradékot,merthogy marad benne, akkor meg megint még több tej lesz...ez egy ördögi kür. Mit tegyek? 3szor már igen nagyon bekeményedett,s eldugult a tejcsatorna,még a kórházban is voltam,ott segítettek kimasszírozni... :-(
2009. jan. 23. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Szióka!

Inkább sok tejed legyen mint kevés!Főleg azért kell kifejni,hogy ilyen ne forduljon elő.Én kb.5 hónapig rendszeresen fejtem,most 8 hónapos a kisfiam és bőven elég neki.Ráadásul most beteg,így napok óta csak cicizik.

2009. jan. 23. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!