Ha kiderül, mégsem tápláló, tehetek valamit? Az én esetemben eddig ritkán fejtem (mivel egy-két csepp volt minden alkalommal, ezért úgy gondoltam, fölösleges),de már utólag tudom, akkor is kellett volna. Most igyekszem minden szoptatás után lefejni, még akkor is ha 1-2 csepp jön ki.A babám lassan 6 hónapos lesz, 2-3 óránként, de átlagosan 2 óránként szopizik, éjszaka még 1-2x követel, de amúgy átalussza az éjszakát. Azt mondta az egyik ismerősöm, hogy azért kellett a születéstől kezdve ilyen sűrűn 2 óránként szoptatni, mert nem zsíros az anyatejem. Ez baj? Ez természetes? Tudom, fárasztó, de mégis megéri, mert eddig szépen gyarapodott, nem volt probléma vele.:)
Köszönöm.
2009. jan. 20. 14:14
1/6 anonim válasza:
Én ugyanígy voltam, de babám elején volt h egy hónapban 1,5 kg t hízott, tehát ha szépen nő semmi baj a tejeddel.
2009. jan. 20. 14:17
2/6 anonim válasza:
Az én babám csak 4 óránként volt hajlandó szopizni, mégsem hízott rendesen, szóval ez nem az időtől függ.
Mindjárt kezditek úgyis a hozzátáplálást, szóval emiatt most már ne aggódj! :)
2009. jan. 20. 14:27
3/6 anonim válasza:
Sziasztok! Szerintem olyan nincs, hogy az anyatej nem tápláló. Terhesvitamint is azért kell szedni, hogy az anyai szervezetbe visszapótoljuk, amit a Babóca magának akar:-) Lehet, hogy egyszerűen csak ilyen habitus, hogy kicsit eszik többször. Az én kislányom sem állt soha rá a "háromórás rendre" mégis egyenletesen, szépen hízott a tejcsitől. Ha kellett, kétóránként kapta a cicit. A másik, hogy akár szomjas is lehet, vagy éppen csak anyához akar bújni. Ha változatosan táplálkozol, eleget iszol, a szervezeted úgyis végzi a dolgát :-)
2009. jan. 20. 15:11
4/6 anonim válasza:
Szia! Ha szépen fejlődik a babád, biztosan tápláló a tejcsi. Ne hallgass az ilyen "kedves" ismerősökre! A te babád ritusa ilyen, így kell elfogadni. Az én 4 hónapos kislányom se mindig tartja be a 3 órát, de nyugodt és jól fejlődik, én alkalmazkodom az ő pocijához. Egyébként olyan nincs, hogy a tej nem tápláló, ugyanis inkább tőled veszi el a szervezeted az építőanyagokat (ezért jó a vitaminkészítmény), de a baba mindenképpen hozzájut. Tehát: nyugi! Jó babázást! Egy 4. babáját szoptató anyuka
2009. jan. 21. 08:10
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtató válaszokat!:) :) :)
2009. jan. 21. 09:47
6/6 A kérdező kommentje:
Elevit terhesvitamint már a terhesség előtt másfél hónappal kezdtem szedni egészen a szülésig, persze közben az orvosom utasítására csökkentettem az adagot, különben nagy baba lett volna. 38.hétre 3080 gr-mal szültem meg a kisfiamat. A szülés után újból kezdtem szedni egészen idáig.Remélem, nem probléma. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!