Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valóban 6 óra kell ahhoz,...

Valóban 6 óra kell ahhoz, hogy a tej újra termelődjön egy mellben?

Figyelt kérdés
2 hete szültem egy elég nagy babát. Kezdetben nem volt sok tejem, ezért két mellből szoptattam. Kijött házhoz a gyerekorvos és ő mondta, hogy ezt felejtsem el mert 6 óra kell egy mellnek, inkább egyen egyből mellé meg tápszert. Én azt hittem a tej szopás alatt termelődik, mostanra viszont már nem tudom hogy is van ez.
2009. jan. 18. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy 6 óra alatt termelődik újra. De én nem ezt tapasztaltam. Igaz, hogy én egy alkalommal csak egy ciciből szoptatok, de 2-2,5 óránként, pedig már 6 hónapos lesz a babám. És Te tudod jól, a szoptatás alatt FOLYAMATOSAN termelődik. Szoptasd igény szerint, ahogy Te jónak látod. És nehogy elkezd tápszerezni, mert akkor hamarosan elapad a tejed. Perzse lesznek olyan időszakok, amikor azt hiszed, hogy nem elég neki. De először meg kell győződni arról, hogy nem növekedési ugrása van-e a babádnak. Ha van a szoptatásról kérdésed kérdezz szakértőt. LLL.hu, szívesen segítenek.

Üdv

2009. jan. 18. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ez nem igaz. Még véletlenül se adj neki tápszert!!! Én mindig egy mellből szoptatok, de van, amikor kétóránként eszik. Na, hát akkor aztán nincs meg a 6 óra, és mégis jóllakik. Minél sűrűbben és minél jobban kieszi a tejet, annál gyorsabban termelődik. Egyébként meg úgy szoptatod, ahogy akarod, tehát, ha Neked a 2 cicis megoldás jön be, akkor etesd nyugodtan úgy. A 2 cicis talán abból a szempontból jobb, hogy akkor nem feszülnek annyira a melleid, míg ha egyszerre csak egyből szoptatsz, akkor előfordulhat, hogy mire megéhezik a babád, addigra már csöpög a tej:) Még egyszer: a tápszer csak végső megoldás lehet!!! Inkább tedd óránként mellre! Sok sikert, jó babázást!
2009. jan. 18. 18:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se kezdj el tápszerezni! Ez csak a gyógyszeriparnak kedvez ;)

Ha megfelelően leszívja a tejed és rendesen fejlődik, kiegyensúlyozott baba, akkor eleget kap enni. Ha sírós lenne az éhségtől, akkor kellene hozzátápi, de addig bízz magadban és igény szerint szoptass! Én is ezt tettem, 6 hós koráig csak tejet kapott, és most, 14 hósan még 2-4 alkalommal szopizik!

Kitartás és hajrá :)

2009. jan. 18. 19:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2009. jan. 18. 19:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

szia,

A tej nagy része szoptatás alatt termelődik.

Nem 6 óránként, ez nem tudom mire vonatkozik...:O

Az én csajszim 17 hós, a mai napig cicil, mostanában van hogy fél óránként is jön, és kéri, van amikor mind a kettőt kicicili.

Ez egy baromság hogy 6 óránként termelődik a tej.

A baba igénye szerint termelődik. Amikor szopik a baba.

Persze a "nyugalmi" időben is termelődik.

Az a lényeg, hogy igény szerint szoptasd, ha mind a kettőt kéri, akkor add mind a kettőt.

Addig amíg van tejed, semmiképp ne adj tápszert.

2009. jan. 18. 19:35
 6/6 anonim ***** válasza:
62%
Az ilyen védőnőket akik ilyen tanácsokkal látják el az anyukákat le kellene cserélni. Sajnos ez szomorú, hogy ezekre az emberekre van bízva a gyerekünk. Egyébként egyetértek az előttem szólókkal.
2009. jan. 19. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!