Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Átállhatok egy mellből szoptat...

Átállhatok egy mellből szoptatásra?

Figyelt kérdés

Eddig két mellből szoptattam, de babám nagyon pocakfájós, és arra gondoltam, hogy ezentúl csak egy mellből szoptatok, hogy ne csak a tej "első" részéhez jusson hozzá.

Így is lesz elég tejem?

Babám most 8 hetes.

2010. dec. 5. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp ajánlatos az egy mellből szoptatás. De ha te is tiszában vagy vele,hogy a tej 3 fázisban jö és az első a legkevésbé laktató,akkor nem értem,miért gondolkodsz ezen egyáltalán. A zsírban gazdag rész,ami jót tesz a kis gyomrának meg szépen fejlődik tőle,csak a legvégén jön. Nálunk is kijelentették a védőnők,hogy váltott mellből KELL szoptatni,az úgy helyes. Ráadásul ha nem ürül ki teljesen a melled,akkor nem is fog annyi tejet termelni. Mindig annyit termel,amennyi fogy. Nálunk az vált be,hogy egyszerre egyik mellből,ha látszólag jóllakott,akkor egy kis büfiztetés és megkínálom a másikból is,ha még szeretné,csak hogy nehogy az legyen,hogy nem elég neki,amit az egyikből ki tudott szívni vagy a levegő miatt telítődik a gyomra.
2010. dec. 5. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, tisztában vagyok vele, csak ahogy írtad az én védőnőm is éppen azt mondta, hogy "de bizony két mellből kell szoptatni"...és ilyenkor egy gyakorlatlan anyuka elbizonytalanodik.

De köszi a válaszod, ez megerősít abban, hogy jó lesz az egy mellből szoptatás!

2010. dec. 5. 20:28
 3/4 xStefix ***** válasza:

Nem "kell" se egyből, se kettőből. Hanem úgy, ahogy nektek megfelel.

Megteheted, hogy kipróbálod az egymellest és meglátod, elég lesz-e a babádnak. Ez általában a nagyon bő tejű anyukáknál szokott működni.

Ha nem, akkor maradhatsz a kétmellesnél - de szoptass úgy, hogy mindig azzal kezdj legközelebb, ami az előző szopinál az utolsó mell volt. (bal+jobb, jobb+bal stb.) Így is hozzájuthat a baba a hátsó részhez.

2010. dec. 6. 00:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. dec. 6. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!