Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sűrű szoptatás mellett (éjjel...

Sűrű szoptatás mellett (éjjel is) tartósan magas lehet a prolaktin-szintem? Ez hatással van a termékenységre is?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha már van ciklusod, akkor nincs rá hatással, akkor ugyanolyan eséllyel eshetsz teherbe, mint egyébként.

Ha meg nincs ciklusod, akkor "igen", hatással lehet rá...

2010. nov. 30. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, hatással lehet rá. A magas prolaktinszint még akkor is csökkenti a termékenységet, ha már visszajött a ciklusod, ugyanis gátolja a leteérést, a tüszőrepedést. Az, hogy már menstruálsz, egyáltalán nem garancia arra, hogy tényleg van peteérésed és tüszőrepedésed is. nekem csak az 5. ciklusban volt először tüszőrepedésem, egészen addig a szervezetem csak próbálkozott vele.
2010. nov. 30. 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezek szerint szoptatás alatt nem lehet teherbe esni? Két hónapos baba anyukája.
2010. dec. 1. 12:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, de lehet... csak mivel nekem olyan most a ciklusom, hogy 21, 25, 28, 33, 45, stb. naposak, így nem igazán lehet tudni, mikor van peteérés, csak teszttel, de én soha nem használtam ilyeneket, mert a természetre bíztuk a babák érkezését, mindhárom akkor jött, amikor akart.Csak azt nem értem, hogy mitől ennyire változóak a ciklusok...
2010. dec. 1. 12:51
 5/9 xStefix ***** válasza:
100%

Szoptatsz még? Mert attól simán lehet, pl. a prolaktin miatt is. Igaz, ez főleg az első időszakra igaz, amikor sűrűn és kizárólag szopik a baba.

Bár nekem mondjuk kb. 2 év alatt állt csak vissza a normális hosszúságra.

Egyébként a stressz tud nagyon bekavarni vagy valamilyen lappangó betegség.

2010. dec. 1. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:
2 hós baba anyukája: dehogynem lehet szopi mellett teherbe esni. A prolaktin csak gátolja, nehezíti a peteérést, de nem akadályozza meg teljesen. Ha már menstruálsz, akármelyik ciklusodban megérhet egy pete. persze az is lehet, hogy egyik ciklusodban sem érik pete. De ezt előre nem lehet tudni, minden nő más és más.
2010. dec. 1. 23:00
 7/9 anonim ***** válasza:

én szoptats mellett lettem terhes.

ami azért is érdekes egy kicsit számomra, hogy a lányom előtt magas volt a prolaktinem (pedig nem szoptattam), ezért bromot kellett rá szednem, ő is csak úgy fogant meg.

viszont míg a nagyot szoptattam, terhes lettem a 2. mensi után.

de örülök, így is terveztük :)

2010. dec. 2. 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:
A 2 hónapos anyuka írja. Én még nem mensizek, de ha így is teherbe lehet esni szoptatás alatt, akkor jaajjj nekem:)
2010. dec. 3. 12:40
 9/9 xStefix ***** válasza:

Az első visszatérő mesi előtt már kb. 2 héttel megérik az első fogamzóképes pete, ami megtermékenyülhet - ahogy egy normál ciklusban is.

Szóval csak annyi a "gond", hogy mikor észleled az első új mesit, már (min.) 2 hete fogamzóképes vagy. És bár ha mesi van, akkor általában nincs terhesség, de ritkán mégis előfordulhat akkor is vérzés, ha baba van a dologban.

Ha meg nincs mesi és pozitív a teszt, akkor az ezért van és baba lesz. :)

2010. dec. 3. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!