Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akkor is van tej a mellben,...

Akkor is van tej a mellben, ha lotyhedt, puha?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 14:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Azért puha, mert már nincs túltermelődés, csak annyi termelődik, amennyi kell.
2010. nov. 29. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha arra gondolsz, akkor nem kell kő keménynek lennie, ez csak az elején van így, aztán tök normális. Nálam az van, hogy ha órákig nem szoptatok, akkor már egy kicsit érezni a különbséget, de egyébként tök normál plötyik. ;)
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen.

Ha ilyenkor teszed mellre a babát, akkor jobban meg kell dolgoznia, mert csak akkor jut tejhez, ha beindítja a tejadó reflexet.

Egyéb esetben van egy kicsi "raktáron", de amikor telített mellből kezd szopizni a baba, akkor is beindul közben a tejtermelődés, és az elfogyasztott adag nagyobb része nem az, ami a cicikben volt, hanem ami közben termelődött.

4/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!Mar kezdtem aggodni,hogy a babam ehen marad,mert valahogy ma eleg lusta szopizni,nem eszik annyit,amennyit szokott,inkabb alszik a cicin,aztan ahogy lerakom felkel,keresi a cicit,ujbol rateszem,ismet elalszik,de kozben meg ehes,mert utoljara delelott lakott jol.Jobban meg kell dolgoznia a hasaert,es ez nem nagyon tetszik neki,mit tehetnek?Mar fejtem is az elobb,hogy beinduljon a termelodes,de alig sikerult 100 ml-t lefejni mindket mellbol osszesen.Nem lehet,hogy elapadt a tejem?Honnan tudom,ha igen???
2010. nov. 29. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj. A babád nem lusta, csak egészséges pici, aki néha bealszik szopi közben. Én olyat is ismerek, aki gyakorlatilag non stop cicin volt az első időben. Szerintem fölösleges a fejéssel bíbelődnöd, meg méricskélned. Amit tehetsz, hogy megbizonyosodj róla, hogy eleget szopik. Az egyik, hogy figyeled hány pisis pelus van, ha legalább 5-6 van, akkor az már tök jó. Ha jókedvű, kiegyensúlyozott, nem sírós, akkor biztos nem éhes. Plusz megmérheted, de könyörgöm ne naponta, bőven elég hetente, hogy lásd gyarapszik-e (ruhákon is remekül látszik egyébként). És egy jó tanács, ne stresszelj, bízz magatokban, mert a stressz a szoptatás ellensége. ;)
2010. nov. 29. 14:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős a pici?
2010. nov. 29. 14:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Tegnap volt 6 hetes,3100 grammal szuletett,most 5000 gramm,szepen fejlodik,es kis moho,csak vannnak ilyen napjaink is,amugy nem nyugos,es a kakis pisis pelus is rendben van :),most alszik,de kozben nagyokat nyog,nem ugy alszik mint maskor,a szemet is ki-ki nyitja,de nincs szorulasa,ma mar 4 kakis pelus volt reggel 5:30-tol + a pisisek,csak nem evett annyiszor,es annyit mint szokott,meg most alszik reggeltol eloszor 2 oraja. Csak aggodtam,hogy nehogy ehes legyen,de ha az lenne,nem aludna,ugy-e?Vagy ha tul faradt,akkor bealszik,ha ehes is? :(
2010. nov. 29. 15:02
 8/9 xStefix ***** válasza:
100%

Pont a 6 hetes ugrás körül jártok, az is közrejátszhat. Ilyenkor pár napig kaotikusabban (gyakrabban) szoktak szopizni, hogy feltornázzák a tej mennyiségét.

Nyugodj meg, hidd el, kicsit kezded túlkombinálni. Megértem, pici babánál teljesen normális, ha ennyire aggódsz. Fogadd meg a tanácsunkat és lazulj egy kicsit. Gyönyörűen fejlődik a picúr, minden rendben van! :)

2010. nov. 29. 19:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kérdeztem, hogy mennyi idős, mert arra voltam kíváncsi, hogy a cicin való "bealvások"- miatt kell-e aggódni, de nem kell! :o)

Ha már hat hetes, és eddig ilyen szépen gyarapodott, akkor nyilván valóan ébred, ha éhes. (Alacsony súlyú és/vagy koraszülött babáknál előfordul, hogy bár éhesek, elalszanak inkább, mert az evéshez is kevés az "energiájuk", őket ébresztgetni kell, de a tiéd már nem ebben a stádiumban van!)

És egyet értek az előttem szólóval is, most van a 6 hetes növekedési ugrás, szóval semmi gond, csak szoptasd továbbra is igény szerint és minden rendben lesz!

Jó babázást!

2010. nov. 30. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!