Hogy fogadtassam el vele a bimbóvédőt?
Fiam 1 éves múlt, már van 6 foga elöl, és nem szándékosan, de harapja a bimbóm tövét ahogy eszik. Már ki van sebesedve, és ordítani tudnék minden szopinál. Egy darabig tűröm, de ha teljesen kisebesedik, akkor begyullad, és azért kell abbahagynom. Próbáltam most fejni, össz 5 -et tudtam a kettőből összesen, szerintem a tejleadó reflexem se működött így. Segítsetek, mit csináljak. Szerettem volna még legalább a telet kihúzni.
Hogy fogadtassam el a bimbóvédőt vele? Vagy más megoldás?
előzőt biztosan az írta, aki nekem azt, hogy én a 9 hónapospmat miért akarom még tápszerezni, ha már tejem nincs...
nekem sajnos nincs már tejem, de sztem ha még pár hónapot szopizik, erősödik az immunrendszere.
nem hajlandó így bekapni a cicid? meg ha mondod neki, hogy ne harapjon, nem segít? barátnőmnél az bevált...
Konkrétan szopizás közben mikor és a melled melyik részén keletkeztek a sebek?
A szopás aktív része alatt, amikor szív és nyel, az állkapcsa és a nyelve úgy áll, hogy biztosan nem tud megharapni. Csecsemőknél és gyerekeknél is akkor szokott ez inkább előfordulni, amikor épp nem szopik aktívan, hanem csak komfortszopizik (cumizik) vagy játszik a mellel, esetleg gyakorolja a rágást. Ha nálatok is ilyenkor sérült meg a melled, akkor mindenképp meg kellene tanítanod neki, hogy ezt nem szabad, mert fáj anyának.
Ha nem ez a gond, akkor esetleg azt tudom még elképzelni, hogy nagyon rosszul állnak a fogai és ezért sértik fel szopás közben a mellbőrt. De ez elég ritka szokott lenni és könnyen kiderül, mert láthatod, merre nőnek a fogai.
Ha eddig nem használtatok védőt, de cumit, üveget se, akkor nem túl valószínű, hogy el fogja fogadni, és az se, hogy ezzel megoldanád a gondot. Először arra kéne rájönni, hogyan és mitől sérült meg a melled.
A nagy rágóigényre, ha amiatt van gond, a hűthető gumirágókákat és a nyersen rágcsálható zöldségeket tudom ajánlani. :)
Utolsó, sajnos az van, hogy amit te ténynek írsz, az nem igaz.
A fog valóban rágásra való, de sehol sincs az kőbe vésve, hogy fogakkal nem lehet szoptatni vagy hogy a fogakkal való evés kizárná a szopizást.
Lehet, hogy én nagyon evolucionista vagyok (nem is, biztos!:), de szent meggyőződésem, hogy a természet pontosan úgy rendezte el a szoptatás ügyét, ahogy az az emberi fajnak a legjobb. Ha az lett volna a jó, hogy fogak mellett ne, akkor senki nem lenne, aki tudna így szoptatni. Ámde...
De nyilván az sincs kőbe vésve, hogy fogak mellett muszáj lenne szoptani, de ezt se írta senki. Viszont ha az anyuka azért jön ide, hogy ahhoz kérjen segítséget, hogy fogak MELLETT is sikerüljön szoptatnia, akkor nem lebeszélni kellene róla. Magánvélemény ide vagy oda.
elso valaszolonak :nagyon jol gondolja az anyuka hogy ebben a beteges teli idoszakban meg szeretne szoptatni a babajat es gondolom meg a baba is szeretne.
A mellbimbóm tövénél keletkeznek a sebek, kivehető az alsó és felső 2-2 fogának nyoma. Ha rendesen eszik akkor is érzem, szerintem egyszerűen "trehány" és nem figyel a fogacskáira, mert tegnap este pl mintha finomabb lett volna. Volt már, hogy érzékeny volt a fogaira szintén itt a bimbóm tövénél, de sebes még nem volt, akkor megszokta pár nap alatt és utána nem fájt. Ebbe reménykedek most is. Fogak nélkül ugyebár nem fájt, akkor nem figyeltem arra, hogy nem jó a taktikája, szerintem legalábbis erről lehet szó. Napközben tud gyógyulgatni, mivel csak este, éjjel 1-szer és reggel (ilyenkor csak éppenhogy, mivel ilyenkor már nem ér rá, menne játszani)szopizik. Most is benáthásodott (jön 2 rágófoga valószínű ettől) ilyenkor főleg nem szeretném abbahagyni. Fejéssel csak elapasztanám, béna vagyok hozzá, a bimbóvédőre néz bambán, hogy ez meg mi, úgyhogy tűrök, amíg bírok.
Viszont, ha tudtok segíteni, hogyan tanítsam meg jól szopizni azt szívesen fogadom. Köszönöm a válaszokat.
Hm... Mindig abból kap inni és/vagy már régebb óta?
Ha igen, akkor lehet, hogy bekavar az is. Lehet, hogy a fogzás előtt ez még nem volt gond, de most, hogy kint vannak és jókat lehet velük harapdálni, már ő is jobban gyakorol. Arról nem beszélve, hogy a másfajta szopótechnika életkortól függetlenül kialakulhat és tényleg lehet, hogy amikor kevésbé figyel oda, akkor nem egészen úgy tartja a száját, mint szopi közben kellene... Szóval elképzelhető.
Ebben az esetben megpróbálhatnád a csőröst vagy még inkább a sima poharat, az úgyis teljesen más. Hátha segítene.
De ha gondolod, adok priviben tanácsadó elérhetőséget, én is kíváncsi lennék, ők mit javasolnának neked.
Köszönöm a segítségedet. Nem adtam fel, összeszorított foggal de tovább szoptattam, és képzeld az a cicim amelyik eddig nagyon fájt és sebes volt, az meggyógyult, már nem is érzem, most a másik amelyik eddig jobban bírta az a csúnyább, szóval ahogy reméltem talán megszokja a mellem a növekvő fogacskákat. Próbáltam már csőrös pohárból, sima pohárból is. A csőrösből tudok vele itatni, de csak kortyonként a sima olcsó fajtából ami egy füles pohárból meg a rá helyezhető csőrből áll, a csöpögésmentesre csak néz bambán, nem szívja. a sima pohárnál 2 korty után elfordítja a fejét. A cumisüveget meg egy húzásra kiissza, szóval abból sokkal többet iszik, eddig ezért hagytam abból inni. Amúgy is szeretném már átszoktatni, csak kitartóbbnak kell lennem.
Na most adtam neki a csőrösből, most iszogat, talán ez menni fog.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!