Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem működik nálam a...

Miért nem működik nálam a kereslet-kínálat?

Figyelt kérdés
Babám 6 hónapos, napi egyszer kap gyümmölcsöt. eddig annyi tejem volt, hogy reggelre túl is feszült a mellem, de most kb két hete reggelre nem is feszes a mellem, s délutánra gyakorlatilag elfogy tejem. este már második alkalommal kényszerültem sinlac-kal pótolni, mert annyira nyugtalan volt és sírt. tudom, hogy lehet növekedési ugrás, hisz túléltünk már párat, gyakrabban is mellre teszem, hogy csináljon tejet magának, de most valahogy nem követi a kínálat a keresletet, mint eddig.:(( Mitől lehet ez? lehet, hogy eddig bírta a szervezetem a tejtermelést? nagyon el vagyok keseredve , mert jó sokáig akartam szoptatni, és nagyon fáj látnom, hogy sír a babám a cicin, mert nincs benne semmi.:((
2010. nov. 26. 22:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem iszol elég folyadékot. Vagy feszült vagy, vagy kialvatlan, ezektől is csappanhat a tej termelődés. Szerintem, próbálj lazítani egy kicsit, igyál sokat és tedd mellre.

Remélem sikerrel jársz!

5hós kislány anyukája

2010. nov. 26. 22:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne keseredj el, működik az, és szoptathatsz sokáig, csak lehet, hogy most kicsit lassabban reagálsz. Tedd mellre gyakran, nem lesz gond!
2010. nov. 26. 22:43
 3/8 A kérdező kommentje:
két hete teszem gyakrabban mellre, és iszom is rendesen. menses sem lehet ok, mert már kettőt átvészeltünk. mondom az a bajom, hogy ez már 2 hete tart, ezért vagyok elkeseredve, tejserkentők sem segítettek.
2010. nov. 26. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia, nekem ugyanez a problémám! Az én kislányom 5,5 hónapos, nekem kb 3 napja nincs elég tejem. Estére már nem nagyon van és reggelre is jóval kevesebb mint előtte.

Doktornőnk a biztonság kedvéért 2 hónapja felírt egy Beba HA Start pro receptet, de még nem váltottam ki. De pont ma készülök rá :(

2 hete kezdtük a gyümölcs kóstolgatását, de még nem eszik annyit hogy 1 étkezést kiváltana a mennyiség.

Én mondjuk annak is örülök hogy 5,5 hónapos koráig kizárólag anyatejes baba volt, tudod sok nőnek semennyi teje nincs. Te is erre gondolj. Amit tudtál, megtettél. Persze a több folyadék és a pihenés segíthet, én is azon vagyok... A lényeg hogy ne stresszelj mert attól csak rosszabb lesz. Max kap anyatejet a gyermeked napi 5x, és 1 étkezésre tápszert. De azért nem apadt el a tejed teljesen, és még mindig tud a gyermeked szopizni.

Ne add fel és legyél nyugodt mert a baba megérzi.

2010. nov. 27. 05:51
 5/8 anonim ***** válasza:
tedd olyan gyakran mellre a kicsidet, amilyen gyakran csak teheted, még akkor is, ha "üres" a melled, és sztrájkol a kisbabád!!!
2010. nov. 27. 19:19
 6/8 xStefix ***** válasza:

Fogzás?

Éjjel nem szopik?

2010. nov. 28. 15:08
 7/8 A kérdező kommentje:
egyszerre bújik 5 foga, és néha még szopik hajnalban, de általában 5-6ig kibírja este 8-tól.
2010. nov. 28. 22:32
 8/8 xStefix ***** válasza:

Jól értem, konkrétan az a gond, hogy kevesebbnek érzed a tejet? Honnan, miből gondolod ezt?

A mellfeszülés megszűnése, amire felfigyeltem az írásodban, nem azt jelenti (automatikusan), hogy kevesebb lett a tej, hanem azt, hogy a termelődés dinamikája változott meg! A feszülés csak a tárolt tejmennyiségre vonatkozik, ami viszont ebben a korban már jóval kevesebb, mint az, amelyik szoptatás közben megtermelődik. Ekkorra már az a normális, ha a szopik között kevésbé telt a mell, de a szoptatás elején, a tejleadáskor ugyanúgy megduzzad.

(Én 33 hónapja szoptatok. Amikor napokra elmegyek itthonról és nincs szopi, csak fejek amikor épp eszembe jut, van, hogy 1 nap alatt szinte nem is változik a mellem mérete. Ez azért van, mert idővel ennyire jól megtanulja a szervezet, hogy csakis akkor termeljen, amikor tényleg szükség van rá. Ha távol vagyok, kategóriákkal lassul a tejtermelésem, de mikor hazajövök, pár nap alatt visszaáll.)

2010. nov. 29. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!