Hogyan szaporithatom a tejem?
Az első hozzáaszólás tömören elmondta a lényeget.
Azt nem tudom miért kell szaporítani, de nyilván van oka.
Lényeg a sok folyadék ivás még ami az előzőből kimaradt és a lehetősgé szerinti pihenés. Minél többször teszed mellre a picit annál több tej lesz. (Még fejni sem kell)
Tapasztalatom szerint a főzéshez nem annyira praktikus. A baba lehet, hogy el sem fogadja, illetve tiszta pepecs munka, nem tudod mekkora adagot fog megenni, lehet, hogy egy kanállal, aztán úgy dobhatod ki az egészet...
Én is csak első gyereknél próbálkoztam ezzel, aztán úgy gondoltam, hogy egye csak az ételeket, szokja meg, hogy azoknak más íze van, és szopizzon mellette, amíg akar. 20 hónapig szopizott is. Másodikom most 15, még javában megy a cicizés, mellett mindent eszik.
Ha igény szerint szoptatod a babádat, akkor nem kell, hogy folyjon úgy magától. Amikor a baba szopik, akkor neki jön elég.
De mint előttem is írták, ha többet szeretnél, a fejés a megoldás erte.
Szintén csatlakozom azokhoz, akik kipróbálták az ezzel való főzést. A fiam meg sem ette, mind dobhattam ki! A második gyerkőcnél már meg sem próbáltam, megette, amit készítettem neki.
Ha gondolod tegyél el neki tejet, kis adagokat, s ha megeszi, akkor szerencsés vagy!
Én is olvastam, hogy többen fagyasztottak, de legalább ennyi anyukától olvastam, hogy kinötötte a tejet, mert a gyerek nem itta meg.
Nekem mindig van friss tejem, és egy-egy alkalommal csak kb 20 milit teszek a főzelékébe. Ennyit akármikor ki tudsz fejni, ehhez nem kell ki tudja, mennyit tartalékolni. És tudod, legtöbbször nem is teszek az ételébe anyatejet. 8 hónapos a fiam.
Szia!
minél többet tedd cicire a babót, pihenjél, meg a szopik közt fejjél sokat. Én iszom a göröszéna mag teát, nekem nagyon bevált.
Én is fagysztottam le tejet már, és pont a minap ki kellett olvasztanom, mert nem volt elég neki az aznapi tejem, és nagyon ímmel-ámmal itta csak meg nekem is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!