Mit tegyek ha az anyatej kezd elapadni? Valószínűleg stresz miatt.12 hetes a babám
Jézus. A védőnődet felejtsd el!
Nyugodtan szoptasd gyakrabban és/vagy tovább és/vagy két mellből egyszerre. Csak így lesz több tejed, ennyi az egész. Az összes többi praktika (tea, bogyó és egyebek) csak kiegészítés.
A stresszt pedig muszáj kizárni, legalább addig, amíg szoptatsz. Csak a babádra figyelj, neki most ez a fontos!
Tudom, hogy közhely, de tényleg igaz, hogy csak magadra hallgass. Te is fogod tudni, hogy mi a jó a babádnak. Nem kell őt szenvedtetni, ha látszik, hogy cicizne, cicit kell neki adni. Ha ettől megnyugszik, oké, ha nem, tovább kell keresni a probléma forrását. Az anyatej magazinban írják, amit a kórházban kaptunk, hogy a legjobb tejserkentő az ÜRES mell. Minél többször teszed mellre a babádat, annál több inger éri a melleidet, annál jobban ürülnek, annál jobban termelődik bennük a tej. Ha 4 óránként teszed cicire a babát, a szervezeted úgy fogja érzékelni, hogy ennyi tej elég.
Nem tudom, hogy miért mond a védőnő olyat, hogy anyatejen kívül mást is adj a babának, mindenhol azt olvasni, hogy 6 hónapos koráig az anyatej a legtökéletesebb táplálék. Nem véletlenül rendezte úgy a természet, hogy nem babatea folyik a melleinkből, hanem anyatej.
3 hós kislány anyukája
Sziasztok!
A 4 óránkénti etetés az azért van, mert a babóm egyszer csak el kezdett 4 óránként enni pár hete, és ez így ment 4-5 napig,talán 1 hétig.De ugyan úgy 90g-ot mint előtte.Majd utána egyik napról a másikra volt hogy megint 3 óránként,de olyan is volt hogy 2 óránként akart enni.És emiatt kérdeztem meg a védőnőt hogy mit tegyek.ÉS ő azrét mondta hogy akkor tartsuk a 4 órát, mert hogy elötte már volt hogy 4 óránként evett.De ezen kívül szerintem is mondott még baromságokat.
Most megpróbálok mindennap enni valamilyen levest, sokat inni, és amikor lehet fejni.
És még egyszer köszönöm a válaszokat mindenkinek. :)
Nekem mindkét babám hozta a tankönyvi 6 hetes és 12 hetes fejlődési ugrást, ilyenkor 2-3 napig többnyire 2 óránként ettek, de utána mindig visszaálltak , nem maradt ez így!
Azt elfelejtette a védőnőd elmagyarázni, hogy a fejlődési ugrásoknál egy pár napig többet esznek a babák és ezzel szaporítják föl maguknak a tejet, ami nagyon fontos!
Nem akarok nagyon filozofálni (csecsemőkkel foglalkozom amúgy és bizonyos dolgok szemet szúrnak egy idő után), de én személy szerint azt vettem észre, hogy a legtöbb esetben a tápszeres pótlás elkezdésén "csúszik el" a szoptatás a fejlődési ugrás időszakában és ennek a pótlásnak a 2 legfőbb oka az én tapasztalatom szerint: 1. Az anyukák a hirtelen megnövekedett szopiigény miatt azt hiszik, hogy nem elég a tej. 2. Próbálják tartani a korábbi étkezési időpontokat, nem hagyják, hogy a baba beállítsa magának a tejmennyiséget az átmeneti gyakoribb szopikkal, ezért aztán tényleg kevés lesz a tej.
Ne ess ebbe a hibába, kár lenne ezen a banánhéjon elcsúszni, ha már egyszer ilyen jól ment eddig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!