Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudok fejni?

Miért nem tudok fejni?

Figyelt kérdés
Két hónapos a babám. Öt hetes koráig rendben volt a tejmennyiség, bár két mellből szopott. De fejni mindig tudtam utána 10-50 ml között, néha 80-at. 5. héttől kezdett kevés lenni, pótoltam tápszerrel. Már majdnem leálltunk a szopiról, de szerdán elkezdtem úgy csinálni, hogy amikor csak felsír mellre teszem, ilyekor szopizik 30-40-et, amúgy egy kajára 90-100-at. Most talán kezd beállni, hogy ha éhes, tudok neki eleget adni, de szopi után nem tudok fejni. Kb. annyit, hogy el kelljen mosni a mellszívót, nem mérhető a mennyiség. Azért akarok fejni, hogy növeljem a mennyiséget, meg még napi szinten 50-100 ml-vel pótolni kell. (Egy hete 300-nál jártunk) Születése óta iszok teát, homeopátiás bogyót eszek, néhány napja alkoholmentes sört is iszok, bár utálom. Napközben aludni nem tudok, mert elég aktív a baba, de azért lepihenek mellé, éjjel csak enni kel fel, tehát akkor tudok jobban pihenni. Mit tudnék még tenni, vagy mit csinálok rosszul?
2009. jan. 11. 19:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem csinálsz rosszul, sőt, nagyon ügyi vagy, hogy így vissza tudtad hozni a tejedet :)

Nem baj ha csak egész kicsit tudsz fejni, maszatold össze a szívót, ez is inger a cicinek!

Türelem, megy ez !

2009. jan. 11. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindent nagyon jól csinálsz, nyugodj meg. Ajánlok neked két homeós bogyót nálam nagyon bevált 9 hónapja szoptatok.

Alfa alfa D6 és Avena sativa D6, mindkettőből 2x5 golyó és szedd egy hétig aztán tarts néhány nap szünetet, majd megint elkezdheted.

Ha Pesten laksz a gazdagréti patikában lehet kapni de ha vidéki vagy telefonálj nekik és levélként postán leküldik. 1 üvegben 900-1000 golyócska van, úgyhogy 1-1 üveg hosszú ideig kitart megéri.

Gyógynövényboltban vehetsz lepkeszegmagot, az abból főzött tea is nagyon jó tejszaporító, és ha nem hasfájós a babád főzzél bele ánizs és édesköménymagot. 1 liter vízbe egy púpos teáskanál mag. Mindegyikből egy-egy teáskanál, hatásosabb mint a kész szopis teák. A magok kb 25 perc alatt főnek meg.

Az alkoholmentes sőr is nagyon jó a Soproni szűt egész jóízű. De jó még az őszilé és a rostos narancslé is.

Kitartást és sok sikert kívánok!

2009. jan. 11. 19:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaj lemaradt a gazdagréti patika elérhetősége: [link]
2009. jan. 11. 19:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az is lehet, hogy csak nem indul be a tejkilövő reflexed. Bár nem biztos, hogy ez az oka, de én szinte sose tudok fejni szoptatás után közvetlenül. El kell telnie egy fél órának legalább, és nagyon el kell lazulnom hozzá. Nálam most a relax zene válik be és ha közben számolom a lélegzetvételeket. Ha kicsit is stresszes vagyok, semmi nem jön. Egy időben én úgy fejtem, hogy az egyikből szopizott, a másikat meg fejtem, mert csak így jött ki.

Én naponta megszenvedek ezzel, mert érzem, hogy sok van benne és mégse tudom kicsalogatni, amitől még idegesebb leszek.

2009. jan. 11. 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Az előttem szólóval teljesen egyettértek! Sztem se indul be a reflexed! Nekem mostanában az válik be ha elkezem nézni a tv-t és közben (kézi aventom van) fejek! Így is 5 perc mire elindul a tejem! Mindezt szopi után! Valahogy tapasztald ki magadnak hogyan indul be neked! Az is lehet,hogy annyira rászugerálsz,hogy jaj istenem nem jön,hogy azért nem indul be rendesen! Csakis azt tudom tanácsolni,hogy nyugodj meg!!!
2009. jan. 11. 20:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a homeopátiás bogyókat kipróbálom, meg a lepkeszemmag teát is. Egyébként szegedi vagyok.

A tejleadó reflex valóban nem indul be, csak ha a kisfiam szopizik, akkor kb. 40-50 mp után, de mellszívóval nem tudom kiváltani, pedig stimuláló is van rajta.

Az a furcsa, hgoy az első hetekben ment simán. Mondjuk akkor a többletet fejtem ki, és lehet, hogy most nincs már többlet. Most evett a drágám, és csak 60 volt a két mellben, muszáj volt pótolnom, bár most csak 10-et kért.

Köszönöm még egyszer!

2009. jan. 11. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A 20.22-es vagyok. Eleinte nekem is beindult, most kilenc hónapos lesz a fiam és hétről hétre nehezebben megy. Nem tudom átalussza-e az éjszakát már a babád, de én a mai napig még beiktatok egész az elejétől kezdve egy plusz esti fejést, amikor már tudom, hogy nem fog enni, mert az utolsó szopihoz csak így bírtam elegendő mennyiséget beállítani. (Az első időkben este 8-tól aludt éjjel 2-3-ig, így tudtam, hogy például 10-11 körül belefér egy fejés :-(.) Tejadó vok szerencsére, és most megint újszülött babánk van.

Ha nem is szopik, próbáld csak annyira cicire tenni, amíg beindul a reflex.

(Én a stimulálót egy pillanatig nem használtam a mellszívóra, csak bement alá a tej, meg nem is szerettem. Leszedtem róla. Így szerintem jobban szív.)

2009. jan. 11. 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Na most kapok majd érte, de ami nekem bevállt az a barna sör. Ha azt iszom, bár én is utálom, szinte azonnali a hatás. Jó persze nem iszom állandóan, de ha úgy érzem csökken a mennyiség, csak az használ. Én is próbáltam már a teát, rántott levesek, homeopátia, alkoholmentes sör, stb. aztán egy barátnőm ezt ajánlotta, és bevállt.
2009. jan. 12. 00:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem alussza még át az éjszakát, este 8 körül eszik, 10 mire elalszik, addigra én is kivagyok. Éjjel fél 3, utána fél 6 amikor eszik.

Most evett, de csak 60-at. Fejni nem tudok, pedig most úgy érzem lenne mit. De hogy miért ilyen keveset evett azt sem értem.

2009. jan. 12. 08:23
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem legujjabban az vált be,hogy éjjel és reggel van a legtöbb tej akkor fejek mindkét mellemet és az egésznapra elég pótlásnak! Kicsit macera éjjel kelni meg reggel sem alszok vissza de legalább van pótlás egésznap! CSak tanácsként írom ha esetleg nekeked is beválna! Egyébként meg teljesen jó uton haladsz! 300-ról 150 pótlás nagyszerű! Ugyanezt csináltam és kitartó "munka" után sikerülni fog!!! Már én is csak anyatejet adok neki egésznap teljesen kiiktattam a tápit! Menni fog! Kitartás!
2009. jan. 13. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!