Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Úgy néz ki, hogy húgyúti...

Úgy néz ki, hogy húgyúti fertőzésem van. Szoptatás alatt lehet kezelni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 11. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet, sőt kell is!

ilyenkor a doki olyan antibiotikumot ír fel, amit várandós és szoptatós nők is szedhetnek. házi praktikákkal ne kísérletezz, a húgyúti fertőzés/gyulladás bakteriális betegség, ami orvost igényel. én tudom jól, nekem krónikus húgyúti gyulladásom van, fel-fellángol bizonyos időközönként.

a hiedelemmel ellentétben nem gyógymód rá a forró fürdő sem, sőt kimondottan káros, hiszen gyulladásról van szó.

nagyon sok vizet kell inni (napi 3-4 litert), és orvoshoz fordulni.

2009. jan. 11. 15:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem szívesen szedek antibiotikumot szoptatás alatt...:(

2009. jan. 11. 15:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem kezelik ki a fertőzést antibiotikummal, akkor nem gyógyulsz meg. vagy ha mégis, szövődményekkel jár, és krónikussá válhat a fertőzés, újra és újra kiújul.

nem vicc. mondom, vannak olyan antibiotikumok, amiket terhes/szoptatós nők is szedhetnek, mert nincs káros befolyással a magzatra, és a babának is közömbös, akit szoptatsz. az orvosnak jelezd, hogy szoptatsz, és ő ennek megfelelőt fog felírni. nyugodj meg.

2009. jan. 11. 16:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Igaz én kismama vagyok, de sajna pár hete volt ilyen fertőzésem, és én sem szedtem be szívesen az általa fel írt szert (Augmentin 625 mg 3*1 naponta), de muszály volt a baba érdekében.

Mielőbbi gyógyulást!

40 hetes pocis

2009. jan. 11. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
en nekem sajnos akkor kellet abba hagynoma szoptatast mikor hugyuti gyulladast kaptam!
2009. jan. 11. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!