Úgy néz ki, hogy húgyúti fertőzésem van. Szoptatás alatt lehet kezelni?
Persze, hogy lehet, sőt kell is!
ilyenkor a doki olyan antibiotikumot ír fel, amit várandós és szoptatós nők is szedhetnek. házi praktikákkal ne kísérletezz, a húgyúti fertőzés/gyulladás bakteriális betegség, ami orvost igényel. én tudom jól, nekem krónikus húgyúti gyulladásom van, fel-fellángol bizonyos időközönként.
a hiedelemmel ellentétben nem gyógymód rá a forró fürdő sem, sőt kimondottan káros, hiszen gyulladásról van szó.
nagyon sok vizet kell inni (napi 3-4 litert), és orvoshoz fordulni.
Köszönöm!
Nem szívesen szedek antibiotikumot szoptatás alatt...:(
Ha nem kezelik ki a fertőzést antibiotikummal, akkor nem gyógyulsz meg. vagy ha mégis, szövődményekkel jár, és krónikussá válhat a fertőzés, újra és újra kiújul.
nem vicc. mondom, vannak olyan antibiotikumok, amiket terhes/szoptatós nők is szedhetnek, mert nincs káros befolyással a magzatra, és a babának is közömbös, akit szoptatsz. az orvosnak jelezd, hogy szoptatsz, és ő ennek megfelelőt fog felírni. nyugodj meg.
Igaz én kismama vagyok, de sajna pár hete volt ilyen fertőzésem, és én sem szedtem be szívesen az általa fel írt szert (Augmentin 625 mg 3*1 naponta), de muszály volt a baba érdekében.
Mielőbbi gyógyulást!
40 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!