Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egyik napról a másikra elapadh...

Egyik napról a másikra elapadhat a tej?

Figyelt kérdés
Mindent elkövetek, hogy "visszajöjjön" a tejem. Két nappal ezelőtt kezdődött, hogy begyulladt az egyik mellem. Borogattam, többször rátettem a gyermekemet szopizni, mégis puha maradt, "üresnek" éreztem három óra elteltével. Rengeteget iszom, már tényleg a fülemen folyik ki, min. 3 liter folyadék (almalé, víz, laktoherb), szopiztatom, fejem. Mérések alkalmával 50 ml eszik a két mellemből, éhes marad szegénykém (7 hetes). Tegnap elkövettem, hogy este adtam neki tápszert, mert annyira sírt, hogy már a családban mindenki sajnálta. Az 50 ml szopi mellé evett még 70 ml-t. Ma délben ugyanúgy észrevettem, hogy nem indul be a tejem ahogy szokott, puha marad a cicim, és megint 50 ml evett. Jött az ordítás, és adtam neki megint tápszert. Lehet, hogy itt a vége a szopizásnak, vagy kitartóan próbálkozzam még? (Kitartáson azt értem, hogy ne adjak neki tápszert?) Köszönöm a válaszokat előre is.
2010. nov. 12. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Próbáld meg sokszor mellre rakni. masszírozd és meleg vízzel zuhanyoztasd. Amíg jön belőle nincs minden veszve. Nekem egy hete volt ilyen, tápszer nincs is otthon, úgyhogy eléggé bepánikoltam. Nekem ezeket védőnő mondta, mert édesanyám már keresztet vetett.

Próbálj meg megnyugodni, és hagyd a tápszert! A stressz is akadályozza állítólag. Igyál még többet. (Én több mint 5 litert iszok+ leves)

Remélem segítettem!

A legjobb dolog amit adhatsz a picúrodnak az a tejed!

2010. nov. 12. 14:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy mellgyulladás után nekem is lecsökkent a tejtermelésem 120-ról 40-re. Nagyon megijedtem, hogy mi lesz. Ekkor próbáltam ki először a görögszénamag-teát. Este kezdtem el inni víz helyett, és reggelre már meglett a hatása, visszajött a tejem.

De nem csak teát ittam ám, hanem besűrítettem a fejéseket, elkezdtem kétóránként fejni éjjel-nappal.

Ne add fel! Még a lefejt tej is jobb - és nem utolsósorban olcsóbb - a babádnak, mint a tápszer. Küzdj a tejért, megéri, és még nincs itt a szopi vége!

2010. nov. 12. 17:41
 3/5 anonim ***** válasza:

kérdésre válaszolva:)

nekem kb két hete apad a tejem nagyon fokozatosan...mostmár 1x tudok szoptatni egy nap csak.és vannak olyanok akik bármit megtesznek még se lesz több...de szerintem próbálkozz.pici még nagyon.az én babám 4 hós

2010. nov. 13. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is így voltam,ami nekem bevállt az a homeos bogyó:

urtica c5 és ricinus c5 felváltva 3 óránként.2 nap alatt visszahozta,most 7,5hós a kislányom és még szopizik.

2010. nov. 14. 11:11
 5/5 xStefix ***** válasza:
Írsz egy privit és kapsz egy részletes összefoglalót, mit hogyan érdemes csinálnod. ;)
2010. nov. 14. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!