Mennyi ideig szopizik az 1 hónapos babátok?
Minimum 1 ora volt, de hatar a csillagos eg.Gyakran volt hogy 8 orat is eltoltott cicin es nem lehetett levalasztani.
8 hetes korara viszont kialakult egy rendszer(szeruseg), akkor kb 2 orankent evett 40 percet.
A lányaim olyan 20-40 perceket nem szopiztak 1 hónaposan :D :D Amúgy egész nap rajtam lógtak. Aztán magától alakult, 3 hónapos korukra kialakult a 2-3 óránkénti szopizás rendje, pedig igény szerint raktam mellre őket mindig is, és csak akkor vettem le őket, amikor maguktól elengedték. Szülésfelkészítőn is meg a védőnő is figyelmeztetett amúgy, hogy ha szoptatásra készülök, akkor érdemes számítani rá, hogy eleinte még maratoni szopik lesznek- és ez nálam tényleg így alakult. Nyilván nem volt komfortos, de még mindig kényelmesebb volt, mint a cici után síró gyereket cici nélkül megnyutatni friss, párhetes anyukaként, szóval benyeltem. De kb mire elfogadtam, hogy jó, mostantól az életem ilyen, akkor csökkent az igény. Hamar változnak.
Amúgy egy újszülött csecsemő nem csak evés miatt szopizik. Simán lehet hogy az első 20 percben már jóllakott, de attól még a cicire van szüksége, mert valamilyen testi-lelki baját azzal szeretné nyugtatni. 1 hónaposnak még nagyon ijesztő a világ, új testérzetek, új ingerek, új minden. Egyedül téged ismer, az illatod, a hangod, és a legkönnyebben szopizással nyugszik meg- eleve a szopó mozgás megnyugtatja, de nyilván a kapcsolat veled és a meleg tejjel még hatásosabb.
Orakat !
8 hetesen lett az, hogy kevesebbet.
Az első 6 hétben kb rajtam létezett a gyerek.
Ne most akard korlátozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!