Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi baja lehet, miért nem...

Mi baja lehet, miért nem fogadja el?

Figyelt kérdés
3hónapos fiam,1hete nem akarja elfogadni a cicit.Van hogy eszik belőle valamennyit,de aztán szó szerint kitépi a szájából,rúg-mar,mindent csinál közbe,és persze ha kijött a szájából a cici üvölt.Biztos hogy éhes,mert kapkod a cici után,de hiába adom a szájába,van hogy be se veszi,vagy ha igen,kirángatja,és üvölt...már megbolondulok komolyan....nemtudom mi lehet...viszont olyan is van,hogy eszik belőle nagy nehezen,fgyelni kell ki ne rántsa,és megeszik 200-at is 20perc alatt...de van hogy 50perc alatt 50-et eszik...gondoltam arra hogy nincs tejem mikor először ezt csinálta,a sok idegeskdéstől gondoltam elapadt kicsit,mert kórházba feküdtünk 4napig,de ha nem lenne tejem akkor nem evett volna 20perc alatt 200felett...nem?Sajnos igy muszáj vagyok neki tápszert adni pótlásként,amit meg is eszik,de azután miután azt is megette,mindig üvölt...én nemtudom mi baja...azt mondta a védőnő,hogy kb 120-150között egyen,szóval ha csak 70et szopik,egészitsem ki még 60-80 tápszerrel.De volt hogy 180ra egésztettem ki neki,és utána is üvöltött...éhes lenne még??De ha 300at adnék neki,azt is megenné...amennyit elé rakok megeszi,igy honnan tudjam tényleg éhes e,vagy miért sir?Kérlek segitsetek rájönni mi lehet a baj,miért nem fogadja el a cicit,mert megőrülök...rettegek minden etetéstől már...pláne hogy előtte megkell mérnem,meg utána is hogy tudjam mennyit szopizott,és hogy mennyi tápszerrel egészitsem ki,persze addig üvölt még mérem,meg még elkszitem neki a tápszert...nagyon kivagyok..pláne éjjel jó mikor ezt csinálja...nem jött még meg a havim,csak ilyen nagyon kevés rózsaszines folyásom volt 1-2napig,arra is gondoltam azért nemfogadja el,de az is már rég elmult...
2010. nov. 6. 20:06
1 2
 1/13 xStefix ***** válasza:

Erős a gyanúm, hogy ez cumizavar lesz... TEDD EL AZ ÜVEGET, DE GYORSAN!!! Ha muszáj pótlást adni, add pohárból vagy csőrösből. De ha továbbra is üveget adsz neki, te magad vágod el a további szoptatást.

A tápszer elhagyásához pedig van egy részletes összefoglalóm, ha érdekel, írj egy privit.

2010. nov. 6. 20:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Ez a tápszerpótlás nagyon a szopi ellen dolgozik. Próbáld meg csökkenteni a pótlást és időben közelebb hozni a következő szoptatást, mert ez így sztem nem jó irányban megy.

Nincs neki szájpenésze?

( a védőnőd szakmai tudása meg nulla... )

2010. nov. 6. 20:57
 3/13 A kérdező kommentje:
biztos nem cumizavar,mert születése óta használ cumisüveget,és sose volt eddig gond,annyi hogy nem tápszert,hanem teát/vizet kapott belőle.Szájpenésze nem hiszem hogy van,semmi jele nincs.Tápszert azért adok neki,mert azért 50-nel 3hnaposan nelakik jól,pláne ha még megeszik mellé +130-at,és még azután is enne....nemtudom mi baja,de nagyon feltud idegesiteni....imádom,de ilyenkor feltudnék robbanni hogy nemtudom miért csinálja ezt,hogy nincs elég tejem,vagy nemolyan már mint eddig..fogalmam nincs.Nem minden alkalommal egészitem ki neki,1nap csak 1-2szer,mert van hogy megeszi a 100-130-at,de van hogy 80-90nél se egészitem ki neki,mikor éjszaka van,mert akkor még elkészitem,ordit,és felkölti magát,felhergeli,és sose alszik vissza....ilenkor meg lelkiismeretfurdalásom van hogy "éheztetem",de nemtudom nála mikor van az hogy jóllakik...mivel 200felett eszik is ordit...
2010. nov. 6. 21:09
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Biztosan nem éhes a babád, nagyon hasonlóval küzdök én is, és pár napja tett fel egy hasonló kérdést szintén ezzel a problémával küzdő anyuka.

Belinkelem neked, az első kérdés az enyém, a második a másik anyukáé.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2010. nov. 7. 07:22
 5/13 anonim ***** válasza:

szerintem sem éhes.

nekem akkor volt ilyen a lányom, amikor oltás után fájt valamije. De az egy nap volt, nem 1 hét...

meg a másik, hogy a baba által megevett mennyiséget napi szinten kell nézni, nem ugyan annyit eszik reggel, meg este mondjuk.

próbáld meg lefejni a tejedet, és azt add neki, meg így meglátod, mennyi tej van a cicidben. Már ha tudsz fejni, én nem tudtam :(

2010. nov. 7. 11:25
 6/13 anonim ***** válasza:
még 1 valami: próbáld meg más testtartásban /helyzetben szoptatni.
2010. nov. 7. 11:26
 7/13 A kérdező kommentje:
sajnos fejni én se tudok egyáltalán,egyszer sikerült másfél óra alatt 70ml-t,azt is úgy,hogy 7órát végig aludt,gy kimaradt 2etetés...ez az hogy nemtudom mikr mennyit adjak neki,mikor miért sir,azért mert keveset adok neki,vagy másért..fogalmam nincs,sose gondoltam hogy ennyire nehéz lesz ez az etetés,komolyan mondom már ott tartok inkább csak tápszeres lenne,akkor tudnám mennyit adok neki,és ha kell,még csinálok,igy biztosan tudnám jóllakik-e,és nem azért sirna.Persze ne legyen az,de már belebolondulok ebbe...bárcsak elfogadná ugyanúgy a cicit mint eddig.
2010. nov. 7. 12:59
 8/13 A kérdező kommentje:
ja a testtartás,már mindenhogy próbáltuk,még sátálva is,akkor is ezt csinálja sajnos:(
2010. nov. 7. 13:00
 9/13 xStefix ***** válasza:

Nézd, szerintem a te idegeskedésed is sajnos tovább szítja a feszültséget. Ha te stresszelsz, ő is azt fogja, tudod. Alakult már ki emiatt szopási sztrájk nem egyszer...

Tudom, hogy mennyire kétségbeejtő, én 11 hónapig csináltam ugyanezt. Épp ezért azt javaslom neked, hogy változtass nagyot!

Vedd magad mellé a babádat és annyiszor szoptasd meg egy nap, ahányszor csak kéri. Tápszert csakis akkor adj neki, ha nagyon muszáj, de egy bizonyos mennyiségnél (amit érzésre!! készítesz neki) ne többet! Ha kell, szoptasd meg őt 20x egy nap, mert csak így lesz több tejed! Ha nem nagyon akar szopni, vess be különböző trükköket, amiket cumizavaros vagy sztájkoló babáknál szoktak. Hidd el, hogy nem fog éhezni a babád, de muszáj erősnek lenned és kitartanod, mert csak így van esély a javulásra!

Ne kívánd azt még csak titokban sem, hogy tápszeres legyen a babád, mert lehet, hogy az evési mennyiségek miatt megnyugodhatnál, de ez nagyon nem minden! Aki szoptat, az pontosan tudja, hogy ez mennyivel többet jelent, mint csupán etetni. Rövid távon úgy tűnik, hogy a tápszer és az üveg biztonságot ad, de igazán a hosszú táv számít, abban pedig a szoptatás a jobb.

Egészen addig, amíg nem sikerül elszakadnod ettől a "materiális" szellemű gondolkodástól (és ez tényleg nehéz, tudom), addig nem fogsz tudni megnyugodni és igazán élvezni a dolgot. Sőt, megkockáztatom, addig nem is fog teljesen megoldódni a problémád..

Komolyan mondtam, hogy segítek, ha szeretnéd. Lassan 3 éves gyakorlatom és rengeteg saját tanulságom van.

2010. nov. 7. 15:20
 10/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.Tudom ha idegeskedek az annál rosszabb,akkor ő is átveszi,de nemtehetek róla sajnos,próbálok nem idegeskedni,de nem megy...szinte egyedül vagyok mindennap,párom rengeteget dolgozik,rám marad minden,semmit nemtudok tőle csinálni,és akkor még ez is....de szerintem van tejem,mert amint irtam volt olyan hogy 200felett szopizott 20perc alatt,szóvcal azt nem kell "növelnem",mert van,csak ő nemakarja elfogadni valamiért legtöbbször,meg a vége 5-10perc után üvöltés,én csak ezt nem értem hogy miért.Persze ne legyen tápszeres,nem gondolom én azt komolyan,csak elkeseredettségemben már ez jut eszembe sokszor sajnos.Nem szeretném egy nap 20szor szoptatni,amikor csak ő akarja,mert nem igény szerint szoptatok,hanem 3-4óránként,amit ő alakitott ki,ezért ezt nem szeretném felboritani,persze ha tényleg nemlenne tejem,akkor próbálnék fejni,vagy tényleg párszor többször cicire rakni,de tuti van tejem,ha nem lenne,nem tudna annyit enni mint amennyit néha eszik.Nagyon bizom benne hogy pár nap alatt ez elmúlik...
2010. nov. 7. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!