Elválasszam? 14 hós lesz a fiam, napközben már alig szopik (1x), viszont estétől reggelig kb 4-5ször.
Mennyiséget csak este meg reggel, éjszaka csak szuszog rajta, kb 11től óránként kéri, akkor visszaalszik, teszem vissza az ágyba, de hajnal 5 körül már kész vagyok, otthagyom köztünk.
A védőnő, a doki, család idős tagjai szerint le kéne választani. A doki szerint előbb az éjszakait kellene elvenni, este reggel maradjon, majd azt is szép fokozatosan.
Én már sokszor alig vagyok észen, fáradt vagyok, türelmetlen és indulatos a kevés alvás miatt.
Szerintem is ez lenne a megoldás, de hogy csináljam...? Nem okozok majd törést neki...
A doki szerint, ha nem tanítom meg rá, hogy éjszaka aludni kell, akkor később sem fog és ez koncentrációs, tanulási és egyéb nehézségeket is okozhat.
Éjjel, ha szopni akar, nem elégszik meg azzal, hogy magunk közé veszem esetleg, dobálja magát, sír...hisztizik egyértelműen...
Esetleg kenjem be a mellem valamivel, és így adom is meg nem is...? Vagy aludjon vele a mama a szobába pár napig...?
Segítsetek?
Mi lenne ha nappal kinalnad meg tobbszor,hatha akkor megnyugodna es ejjel kevesebbszer ebredne.Egyebkent amit az orvosod mondott azzal nem ertek egyet,a gyerekeket nem kell tanitani aludni,ha megerik az idegrendszeruk maguktol leszoknak az ejszakai ebredesrol.
Ne most valszd el azert ebred ejjel mert szuksege van rad,nyugodj meg nem koros ami veletek tortenik,csak o meg ejjel is igenyli hogy vele legyetek.
A szopirol pedog konnyebb leszoktatni ha mar nagyobb.
4 gyerekes anyuka
Az első anyuka története is tanulságos, de igazán a másodikkal értek egyet. Nekem is rögtön a nappali szopik szaporítása jutott eszembe.
De ha ez sem segít, akkor valószínű, hogy nagyobb anya-igényről van szó, ami ebben az életkorban szeprációs szorongással is együtt járhat. Minderre pedig tényleg a szoptatás a legjobb gyógyír.
Az együttalvás nem segítene? Azt írod, ha csak köztetek fekszik, az nem elég neki. Ez érthető, sok gyerek kéri ilyenkor éjjel is a szopit. Viszont ha tartósan együtt alszotok, akkor könnyebben rá tudsz hangolódni a fiad alvási ritmusára és egy idő után már "magadtól" fogsz ébredni és szoptatni éjjel, szinte félálomban. Így neked se lenne ez ekkora plusz teher.
Éjszaka csak azért kel fel, mert cicizik, nem azért, mert éhes. Ez egy rossz szokássá vált nála.
Én a lányomat erről úgy szoktattam le, hogy apa ment oda, cumikát adott neki, és láss csodát, egyből vissza is aludt, és nem sírt. A következő éjszaka már fel sem ébredt egyáltalán.
Amíg én mentem oda hozzá, ő is úgy visított, mint akit bántanak, mert tőlem CICIT akart, nem simogatást vagy cumit. Apa meg ugye nem tudna cicit adni, így a cumi is teljesen jó volt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!