3hónapos kislányom miért nem akar szopizni?
Eddig nagyon jól szopizó baba volt,sohasem volt gondunk,most egyik-napról a másikra ordítással kezdődik a szopizás.Cumisüveget alig használjuk,csak este kap egy adag tápszert,már nem tudom mire gondolhatnék!
Nagyon tanácstalan vagyok...
meg kell dolgoznia a tejért és mégha oly keveset is kap cumisüvegből abból akkor is jön ha nem szivja ..
nincs megfázva? nem taknyos? csak mert ha el van dugulva az orra akkor ha a száját is becsukja cicizés/szopizás közben nem kap levegőt.
lehet hogy fáj az inye a majdani fogzás előjele képpen..
Te adtad meg a választ! Mivel cumisüveget használtok a baba rájött, hogy abból könnyebben megkapja az ételt, ezért sír a szoptatáskor, mert nem akar dolgozni, neki jobb a cumisüveg!
Ha szoptatni szeretnéd, akkor keress más megoldást a cumisüveg helyett, másképpen is oda tudod neki adni a tápszert!
Szia!
Ugyanez volt/ van nálunk is. 3 hónapos volt a kislányom, amikor minden evésünk így kezdődött, és volt, hogy később evett, volt, hogy sajnos nem.
3 hét telt el azóta, és most csak picivel jobb a helyzet...
Elsőre azt hittem hogy a hasa fáj, pár nap elteltével és azóta is már inkább a fogzásra gyanakszom.
Ilyenkor már elkezdenek a fogacskák a háttérben dolgozni, és véleményem szerint ez nagyon kellemetlen lehet nekik:-(
Ilyenkor amikor nagyon ordít, megpróbálom elterelni a figyelmét és kb. 15-20 perc elteltével ismét próbálkozunk enni.
Nagyon nehéz, tudom, hogy mit érzel:-(
Nálunk is volt, hogy ordított. Úgy tudtam csak megszoptatni, hogy sétáltam vele szopatás közben, ringattam...
A gyerekdoki utólag azt mondta, hogy mohón eszik, sok levegőt nyel és ettől fáj a pocija az első két korty után. Azt tanácsolta, hogy szopi alatt is gyakran vegyem le a mellről és büfiztessem meg.
Már nem emlékszem arra, hogy mennyire vált be ez a módszer, de kitartottam és 22 hónapos koráig tudtam szoptatni.
Amúgy a kisfiamnak 3 hósan bújtak ki az alsó fogai...
És tényleg ne cumisüvegezz!
Kedves utolsó válaszoló!
Keress rá az interneten a szoptanítra, ez egy speciális készülék, amellyel pótlást tudsz adni a babának, miközben a melledet szopizza. Ez egyben nagyon jó arra, hogy a tejet növeld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!