Még nincs tejem (vagy csak alig). Lehet még? 5 napja volt császármetszésem.
Persze! Nyugi!
Tedd 2 óránként cicire és közvetenül szoptatás után fejjél. Nem baj ha csak pár csepp jön, anyival is több fog termelődni legközelebb.
Nekem is később indult be a tejem a császár miatt, de végül még másnak is tudtam tejet adni, annyira sok lett.
A legnehezebb kibírni ilyenkor, hogy ne tápizd őt egyenlőre :(
Igaza van az előttem szólónak! Nehéz, de bírd ki, hogy nem adsz neki mást! Tedd mellre akár félóránként, ha éhes, ilyen pici baba úgysem tud néhány csöppnél többet enni egyszerre. A szopi viszont stimulálja a tejtermelődést.
Az újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye. Egy kisebbfajta evőkanálnyi tej fér bele egyszerre, ezért nem lehet túl kevés a tejed! Viszont az anyatejet hihetetlenül gyorsan emészti, nem egészen egy óra alatt. Ily módon nem csoda, ha hamar éhes lesz. Szopiztass igény szerint, hamarosan teljesen jól be fog állni a kínálat és a kereslet.
Amit a kórházban a csecsemősök mondanak, azt szépen el kell felejteni. Nem is értem, hogyan lehetnek csecsemősök, védőnők olyan rettenetesen buták, mint amilyenek a legtöbben. Mondjuk ez még a múlt rendszeri csökevény, amikor az volt a cél, hogy az anyák ne szoptassanak... Mindegy, ez másik történet.
Azt tudtad, hogy bármilyen ügyesen fejsz is, a baba sokkal jobban szopizik? Tehát ha te egy mellből ki tudsz fejni 10-et, akkor abból a baba legalább 20-at szopizik ki, de lehet, hogy még többet. Szóval ne izgulj, csak szoptass! Lehet, hogy pár napig, egy-két hétig úgy érzed majd, éjjel-nappal csak szoptatsz, de hidd el, megéri!!! Nagyon szépen be fog állni a tejtermelésed és többet nem is lesz vele baj. De ha nagyon hozzászokik, hogy cumisüvegből eszik tápszert, az a szopi rovására megy! Nem csak a tejtermelés mennyisége miatt, hanem azét is, mert még a legjobb cumisüveg is ellustítja a babát, romlik a szopásának hatékonysága.
Bizony így van, ahogy az előző válaszoló írta! Már párszor leírtam itt, hogy én csontra lefejt ciciből etettem egyszer a babám és 100-120 körül evett .)
Szoptass mindig mintkét ciciből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!