Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pár napja el kezdett fájni a...

Pár napja el kezdett fájni a jobb mellem belső fele de csak ha hozzá érek, kicsit keményebb is mint a másik. Lehet a szopi miatt? Orvoshoz csak jövőhéten tudok el menni.

Figyelt kérdés
aug. 22. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire tudod üríteni? Lehet eltömődött egy tejmirigyed
aug. 22. 14:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem így jelentkezett a mellgyulladás. Próbáld rendszeresen, pár óránként teljesen kifejni azt a mellet. Orvoshoz nem kell menni, csak ha nem javulsz. Nézz utána, talán 24 órán túlha még lázas vagy, akkor kell orvoshoz fordulni.
aug. 22. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az egyes írja, jó eséllyel eltömődött tejcsatorna, kezdődő mellgyulladás lehet, jó lenne mielőbb megszüntetni, az orvos ezen nem tud segíteni (mármint ha már bedurrant, akkor tud adni antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót, de jobb megelőzni). Nem jelent meg a mellbimbódon egy ún. bleb ( [link] Szoptass minél többet, melegen kell tartani (meleg vizes zuhany és mell-melegítő párna pl.), de a masszírozgatással óvatosan.

[link]

aug. 22. 14:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Napi kb.15-ször szopizik a kisfiam. Lázas nem vagyok csak fáj ha hozzá érek.
aug. 22. 14:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Oh az enyém is folyton szopott de mégis begyulladt. Az a rész nem ürült ki valamiért. Nekem is csak nyomkodásra fájt, nem is gondoltam mellgyulladásra mert pirosodást is írtak. Pár napig volt ez. Aztán egy nap full levert voltam, alig bírtam délután elvánszorogni orvoshoz ahova mennünk kellett más miatt, estére jött a láz és akkor esett le, hogy mellgyulladás.

Szóval ha holnapután alig bírsz felkelni, gondolj erre, nem kell a lázat megvárni.

Elvileg a kézi fejést javasolják mellgyulladáskor, hogy kíméletesebb. De nekem a motoros fejőgép leggyengébb fokozata volt inkább elviselhető. Az elején óránként fejtem + a baba is szopott, pár óra alatt lement a lázam. Szoptatni szabad a gyulladt mellből, elvileg jobb mint a fejés de nekem elviselhetetlenül fájt. A fejőgép munkája is elég volt a gyógyuláshoz.

Esetleg ellenőrizd, hogy van-e otthon szoptatás kompatibilis lázcsillapító (ibuprofen, paracetamol) nehogy vasárnap kelljen az ügyeletre menni ha tényleg mellgyulladás.

aug. 22. 22:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen a válaszokat.
aug. 23. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!