Hogyan èrjem el, hogy a 2 éves fiam nyugodtan aludjon nèlkülem is?
A kisebbik fiam 2 éves ès mèg szopizik. Napközben már kevèsbè, viszont este cicin alszik el ès éjszaka is megèbred, kéri a cicit. Ekkor melléfekszem az ágyban és megszopiztatom, viszont ahogy visszaalszik és felkelek,mennék vissza a helyemre, felsír. Ezt követően ùjra melléfekszem és megint szopizik kb amíg mindketten be nem alszunk.
Pár napja közös szobába költöztettük a bátyjával, aki 4 és fél éves, de egyenlőre nincs semmi változás.
Szerintetek van-e erre valami praktika vagy egyszercsak majd elmúlik?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szép napot!
Elmúlik. Még kicsi. Nem érdemes az esti szopiról való leszoktatást akkorra időzíteni, mikor más változási is volt az életében, mint ez, hogy másik szobába költözött.
Az én gyerekem sehogy sem tudott elaludni cici nélkül. Vagy altattam cicin 5 perc alatt, vagy altatni próbàltam máshogy szó szerint egy óràn àt. Aztàn mègis cici lett a megoldàs mindig, ès 5 perc alatt elaludt. Egyik napról a màsikra úgy szokott le ròla, hogy egy este nagymama altatta, mert osztàlytalàlkozóra mentem. De nem 2 èves volt, hanem nagyobb.
Cumit nehogy adj neki, ha eddig elvolt nèlküle. Ez a vilàg egyik legrosszabb ötlete.
Már elrontottad.
Minek szoptattad eddig? Túl nagy. Nem tudsz neki nemet mondani. Az van amit ő akar.
"Egyik napról a màsikra úgy szokott le ròla, hogy egy este nagymama altatta, mert osztàlytalàlkozóra mentem"
Igen, mert ő még tudott nevelni.
#3-as: dehogy rontotta el, ne beszélj butaságokat.
Ha már két éves, és neked kényelmetlen szoptatni, akkor meg tudod vele beszélni, hogy mostmár nem adsz neki cicit. A kislányom megértette. Utána jobban aludt, mert több vizet ivott. Valszeg az van nálad is, hogy nem vizet iszik, hanem anyatejjel hidraltálja magát. Ezért ha nem is akarod még leválasztani, ajánlatos több vizet kínálni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!