Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem elég a tejem, és a 10...

Nem elég a tejem, és a 10 hónaposom nem fogadja el a cumisüveget. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, hogy megy el a tejem vagy csak meg fog jönni (még nem jött meg szülés óta), de küzködik a mellemen, jobbról balra, balról jobbra. Nappal is és éjszaka is nagyon gyakran akar szopizni 3. vagy talán 4. napja. Azt hittem, hogy csak fogzik, de ha bekenem az ínyét, nem segít, és a Nurofen sem segít. Most megnyomtam, és alig egy csöpp tej jött, pedig pici nyomásra is szokott jönni rendesen. Úgy is érzem, hogy nincs semmi, szerintem lassan a vért is kiszívta belőle a kis szúnyog. Születése óta próbálkozom a cumisüvegezéssel, hogy el tudjak menni itthonról egy-egy órára, de abszolút esélytelen. Rágja, de nem hajlandó inni belőle, ha már nagyon tejet akar, akkor kiveri a kezemből a cumisüveget és sír. Vizet tud inni szívószálas kulacsból, de felszívja, és az utolsó cseppig kiköpi. Pürét napi 1-2x100 grammot eszik, darabosat néha csipegeti, de általában csak pancsol vele, és markolássza. Próbáltam gyakrabban kínálni, nem rajtam múlik, egyszerűen nem kér több szilárdat. Szerintetek ez csak egy átmeneti dolog, és csináljak mindent úgy, mint eddig, szoptassak igény szerint, vagy lehet, hogy nem lesz több tejem? Akkor mit csináljak? Ha 10 hónap alatt nem sikerült rávenni, hogy cumisüvegezzen, akkor most még van esély? Vagy adjak neki kulacsból tápit, és reménykedjek, hogy ha elég éhes lesz, akkor nem köpi ki? Pohárból nem tudom itatni, azonnal kiveri a kezemből. Ha meg finoman lefogom a kezét, akkor üvölt, amíg ki nem verheti a kezemből a poharat. Segítsetek, mit csináljak? A szoptatás volt a jolly jokerem mindenre, ha nincs tejem, akkor eléggé be vagyok pánikolva, hogy mi lesz.
júl. 30. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
10 hónaposan nehogy rászoktasd cumisüvegre meg tàpszerre! Óriàsi baklövès lenne. Ha arra van igènye, akkor rakd mellre gyakran. Ha eddig ment a szoptatàs, akkor most is fog, bízz magadban. Nem mindig ugyanúgg viselkedik a melled. Attól, hogy nyomàsra nem jön belőle a tej, nem azt jelenti, hogy a gyereknek nem jut. A napi 1-2x 100g, amit megeszik, az bőven elèg szilàrd tàplàlèk ennyi idősen.
júl. 30. 14:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, én sem szeretném másra rászoktatni, csak előre próbálok gondolkodni, ha muszáj lenne, mert elmegy a tejem. Van, akinek elmegy, hiába tesz meg mindent. De úgy tűnik, hogy most jobb a helyzet, csak volt néhány nehezebb napunk, úgyhogy megnyugodtam. :)
júl. 31. 12:58
 3/4 anonim ***** válasza:
50%
Szia cumisüvegnél ajánlom a lansinohot. Elvileg az hasonlít a legjobban a mellhez és kevésbé alakul ki cumizavar is. Nekem tápszeres a kisfiam de nekem sem evett mennyiségeket inkabb csak kóstolgatott mindent bár nálunk csak darabosat kapott. Most lesz 1 éves már többet eszik de étkezés még mindig nincsen kiváltva. Nem aggódom rajta, mert kóstolgat és az a lényeg.
júl. 31. 19:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Próbáltuk azt is. A Lansinoh meg a Philipsre mondták, hogy legjobban elfogadják a babik, de nekem semelyiket nem fogadta el, a Lansinoht még ki is rágta. :D
aug. 1. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!