Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Már nem elég a tejem! Hogyan...

Már nem elég a tejem! Hogyan tegyem túl magam rajta?

Figyelt kérdés
4 hónapos múlt a babám. Az első hónapban kellett pótlást adnom, azóta igény szerint csak szoptatom. Napok óta nyűglődik, nem alszik, kétnaponta keveset kakil, sokat nyafog, éjszakánként 3x is ébred szopizni, napközben legalább 10x van cicin...mindent próbáltam, szoptatós teát, homeós bogyót, more milket, sokat iszom, eleget eszem, nem végzek megterhelő fizikai munkát, nem tornázok durván... szóval megcsinálok mindent, amit kell a szopihoz. A védőnővel ma megállapodtunk abban, hogy kevés már a tejem és holnap ír ki az orvos tápszert. Nagyon rosszérzés, úgy érzem, nem vagyok már az anyja többé, nincsrám szüksége, a tápszert bárki meg tudja neki csinálni... egy kis vígasztalásra lenne szükségem.
2009. jan. 6. 17:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Meg azt is megpróbálhatond, hogy a sok idegelés helyett egyet pihenj, lazíts, meditálj tej-irányba egy jó mélyet és döntsd el, hogy márpedig neked van (VAN, és nem lesz)tejed és te szoptatni fogsz továbbra is. Két napja az én babócám is egyfolytában cicizik, nyűgös, de én nem is gondolok arra, hogy ne volna elég. ilyen opció egyszerűen nem létezik. Most hat hós, valami van vele, de szopizunk, ha kell tízpercenként is. Főleg mert: a tej nem két szopás közben termelődik, hanem szopi alatt, úgyhogy minél gyakrabban szopik, annál több lesz. Szerintem nagyon sok minden fejben dől el, csak néha kishitűek vagyunk. Fel a fejjel, van elég tej!
2009. jan. 7. 00:03
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom mert eddig aludtam és reggel mindig itt kezdem a napomat elolvasgatom a "problémákat". Hihetetlenül nagyra becsüllek téged is mint mindenki mást akinek ilyen jellegű gondja van! Nem mondok vele újat ha leírom én is ebben a cipőben vagyok! Lassan már 4 hetes volt a babám amikor látható eredménye volt az éjjel nappali fejésnek! Addig potóltam minden szopi után! Én nem birom elviselni ha éhes és sirdogál hiába tettem vissza cicire éreztem,hogy nem elég neki és jó volt látni amikor jollakottan alszik! ma már 9 hetes és eljutottam odáig,hogy reggel elég neki a cici és nagyon kevés potlás kell neki egésznap! Erőn felül megteszünk mindent és nehogy elkeseredj hisz nagyon sokáig sikerült eddig is! Légy büszke magadra!!!!!
2009. jan. 7. 09:00
 13/14 A kérdező kommentje:

még egyszer köszönömmindenkinek a bátorító szavakat. ma voltunk tanácsadáson és úgy döntöttünk közösen a dokival, hogy elkezdjük a hozzátáplálást, így talán nem kell tápszer. Megettünk ma már néhány kanál alma-krumpli mixet, nagyon boldogan csináltam meg! A fiamnak nagyon ízlett, de nem mertem neki sokat adni, nehogy fájjon a pocakja. Utána ciciztünk kicsit, el is aludt boldogan. Talán így nem lesz szükség tápszerre. Az én kedve is jobb lett, talán tényleg sikerül pozitívan gondolkodnom.

Köszönök mégegyszer mindent,boldog babázást mindenkinek! :)

2009. jan. 7. 14:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia! Már sokan bíztattak, de azért én is megteszem. A kislányom 4 hónapos korában én is ezen mentem keresztül, amin most te. Már nekem is tápszeren járt a fejem, de szerencsére nem vettem meg. Sokszor cicizni, akár óránként is és néhány nap alatt megoldódik a problémád. Nem biztos, hogy a tejcsi kevés, lehet, hogy csak egy fejlődési ugrásban vagytok. Ilyenkor úgy tűnik, hogy nincs az a tejmennyiség, ami elég a babának, pedig elég. Ne add fel, és főleg ne gondolkodj állandóan ezen. Én ekkor dobtam ki a mérleget is. Felesleges.
2009. jan. 8. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!