Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tippek a baba ébrentartására?

Tippek a baba ébrentartására?

Figyelt kérdés
Evés közben folyton elalszik és nem lakik jól, jó ha 5 perceket aktívan eszik. Azután elalszik negyedóra,félóra max 1,és kel megint enni. Van valami ötlet, hogy hogyan tudnám ébren tartani?
máj. 31. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Sehogy, az újszülöttek ilyenek. Számára a cici nem.csak taplálékforrás, hanem biztonság, megnyugvás, testközelség. Ahogy nő úgy lesz egyre többet ébren és lesz egyre erősebb a szopizasban. Az első pár hét ilyen, de ilyenkor az anyukának épp ez a dolga. Pár hónap múlva, 5 perc alatt végezni fog.
máj. 31. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős?
máj. 31. 21:21
 3/9 A kérdező kommentje:
1 hónapos
máj. 31. 21:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod hogy nem lakik jól?

A negyed óra valóban kevés, de ha elvétve van és azért az egy órát kibírja, akkor nem vészes.

Piszkáld az orrát, fülét, talpát. Nálunk ezek váltak be, mikor azt akartam hogy egyen rendesen. De őszintén szólva én kihasználtam a cicin alvást, aludtam vele:') hiányoznak is azok az idők.

máj. 31. 22:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Hú, de ismerős. Majdnem pont egy éve én is írtam ki ilyen kérdést, több mindennel próbálkoztam és mások is írtak tippeket: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopt..

Enyhébb esetben, a mell masszírozása jött talán leginkább be, esetleg a hátvakargatás. Ha teljesen elaludt, akkor pedig a tisztába tétel. Idővel javult a helyzet, leginkább akkor, amikor sikerült sokat aludnia és így nem volt fáradt.

jún. 1. 00:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk semmi nem vált be, egy szál pelenkára vetkőztetés szoptatás közben, hogy fázzon picit, piszkálás kezét lábát, arcát. Ami rövid időre működött az a nedves kendővel nyakon háton arcon törlés, az is hideg ugyebár, a szoptatási tanácsadó mondta hogy tudja hogy ez elég kellemetlen neki dehát semmi nem működött. Hozzátenném hogy ez se mindig...

Jobb lett idővel, de addig is én kiegészítettem tápszerrel mert alapból nem igazán fogadta el a mellem. Tudom a tápszer tejcsökkenést okoz stb., nálunk tökéletesen működőtt a vegyes táplálás mert nagyon alvós baba volt. Mai napig imád aludni, pedig egészséges.

jún. 1. 01:37
 7/9 babyboom567 ***** válasza:
Ne haragudj 6-os válaszoló, de ez nagyon durva.Számomra megdöbbentő, hogy valakik képesek így megkínozni a gyereküket,és hogy a szoptatási tanácsadó ilyeneket mond.A rokonunknak koraszülött és sárga is volt a gyereke,éjjel is ébreszteni kellett,mégsem csinált ilyet.
jún. 1. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Írja hogy nem használt semmi. Az én lányom tudta hogy kell ennie, sárga volt, de olyan volt mint az ébresztő óra. Ha nem kelt volna, nagyon aluszekony lett volna, én is mindent megpróbáltam volna hogy egyen.
jún. 1. 08:48
 9/9 anonim ***** válasza:

#7: Ugyan nem a 6-os válaszoló vagyok, hanem az 5-ös, de lehet a kétségbeesésnek olyan szintje, aminél szerintem ennél durvább dolgokat is kipróbál az anyuka (orr befogása, arccsipkedés, miegymás), hogy egy picivel többet egyen a baba, mielőtt elalszik.

Én is kétségbe voltam esve, hogy van bőven tejem, jó technikával szopik a baba (az első gyerekünkhöz képest utóbbi kész megváltás volt), de pici, sárga és aluszékony, nem gyarapszik, mert amint elkezd szopni, pár percen belül elalszik. Persze, ha letettem, akkor 20 percen belül keserves sírással ébredt, szerencsétlen esetben a tejet is visszabukva. Némi reflux (és szélgörcs) befigyelt nála, ezért nem lett volna szerencsés folyton szoptatni, napi kb. 10 alkalom így is megvolt a 6 hetes kontroll idején még biztosan.

jún. 1. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!