Hogy alszotok szoptatás közben?
Tippeket várok test helyzetekre. A babámat lehetetlen letenni. Ülök a kanapén, derekam mögött egy pléd, de így nem tudok aludni, mert csak dől a fejem jobbra-balra.
Nektek mi vált be?
Sosem tudtam elaludni a gyerek mellett, mert úgy érzem nekem észnél kell lennem, hogy tudjam minden pillanatban kontrollálni a helyzetet, vigyázni rá, emiatt sosem tudtam elengedni magam.
Egyébként az oldalt fekve szoptatást tudom elképzelni az egyetlen póznak amiben lehetséges.
Nálam most már ez az alap, mert különben nem aludnék.
Oldalt fekve. Karom kinyújtva, vállam és fülem között a párna. Térdem kicsit felhúzva, hogy megtámasszam magam, és ne guruljak még véletlenül se a picire. Vannak éjszakák, főleg amikor fogzik és nyugtalan, amikor olyannyira rám van cuppanva, hogy a másik oldalamra sem fordulhatok (az ágy bal oldalánál van a babaöböl, a gyerek alapvetően ott szokott aludni, én meg a normál ágy széléhez bújva).
Nyilván nem olyan pihentető, mint ha nem szopizik alvás közben. Főleg, hogy neki megnyugtató szopizás közben a másik bimbót morzsolgatni az ujjaival. Ettől én kb a bőrömből kibújnék, de ha nem ellenkezek, akkor nagyságrendekkel hamarabb elalszik, mintha lefognám a kezét. A kicsi már 1,5 éves, de a nagyobb gyerkőccel is így csináltuk, a kórházban is már, amikor megszületett.
Ha nem így aludnánk, akkor nem aludnék sehogy sem. Van a gyerekszobában egy babzsákfotel, egyébként, ebben néha bealszom, de hát ez még annyira sem kényelmes, bár legalább biztonságos, mert minden irányból körbeölel és megtámasztja a kezem is, ahogy tartom a picit.
Én nem tudtam szoptatás közben sosem aludni. Persze van az a fáradtsági szint, de azért 95%-ban felkeltem rá, ha valaki bekapta a mellbimbómat. :D
Nekem egyébként az vált be, hogy én háton feküdtem, a kislányom pedig hason rajtam, az egyik mellemen. (Neki így jobban is ment a szopizás, mint oldaltfekve.) Amelyik mellemen volt éppen, azt a karomat alápárnáztam, hogyha elszenderedek és elernyed a kezem se tudjon legurulni. Nekem így volt a legpihentetőbb, félálomban is ment.
Nem mernék elaludni. Csak ülve szoptatok, fotelban.
Nem mondom, nem volt olyan, hogy a fáradtságtól bekómáltam kicsit, de fel is riadtam.
Itt olvastam, hogy valaki barátnőjének úgy halt meg a pár hónapos babája, hogy elaludt anyuka, a mellétől meg nem kapott levegőt a baba. Ez nálam is fennállhatott volna, mivel nagy mellem van, és mindig el kellett tartanom az orrától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!