54 cm és 5 kg 2 hónaposan sok? Túl táplálom?
Sziasztok. Szoptatom a babám és én nagyon dundinak látom, nagyon kis tokás. Igény szerint eszik...
Koraszülött volt, 2380 g és 44 cm-rel született.
Az én fiam is korababa és pont 2380 g-mal született (bár hosszabb volt, mint a te fiad, 50 cm). Elővettem a kiskönyvet, hátha megnyugtat:
2 hetesen 2450 g
3 hetesen 2760 g
1 hósan 3320 g
2 hósan 5170 g
3 hósan 6600 g (akkor tényleg nagyon dundi volt)
4 hósan 7360 g
5 hósan 8100 g
Teljesen anyatejes baba volt kicsinek, és rengeteg tejem volt, rengeteget is evett, folyton kiáradt a pelus a sok pisi miatt. 6 hónapos kor után viszont belassult a gyarapodása, most 2 és fél éves, a testmagasságához képest normális a súlya. Még mindig 90 percentilis, de a magassága is.
Nálunk ez ilyen családi tendencia, minden baba így megindul az elején. Szóval valószínűleg genetika. Kérdezz körbe, ha nálatok is ez a tapasztalat, hátha megnyugtat.
Legkésőbb mikor elkezd kúszni-mászni, lelassul a hízása, már nem fog dundinak látszódni.
És akkor a világ is érdekesebb számára a szopizás helyett.
Ha szeretnéd – és úgy érzed, túl sok a tejed, keress rá a blokkszoptatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!