Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 54 cm és 5 kg 2 hónaposan...

54 cm és 5 kg 2 hónaposan sok? Túl táplálom?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szoptatom a babám és én nagyon dundinak látom, nagyon kis tokás. Igény szerint eszik...

Koraszülött volt, 2380 g és 44 cm-rel született.

ápr. 7. 19:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is korababa és pont 2380 g-mal született (bár hosszabb volt, mint a te fiad, 50 cm). Elővettem a kiskönyvet, hátha megnyugtat:

2 hetesen 2450 g

3 hetesen 2760 g

1 hósan 3320 g

2 hósan 5170 g

3 hósan 6600 g (akkor tényleg nagyon dundi volt)

4 hósan 7360 g

5 hósan 8100 g

Teljesen anyatejes baba volt kicsinek, és rengeteg tejem volt, rengeteget is evett, folyton kiáradt a pelus a sok pisi miatt. 6 hónapos kor után viszont belassult a gyarapodása, most 2 és fél éves, a testmagasságához képest normális a súlya. Még mindig 90 percentilis, de a magassága is.

Nálunk ez ilyen családi tendencia, minden baba így megindul az elején. Szóval valószínűleg genetika. Kérdezz körbe, ha nálatok is ez a tapasztalat, hátha megnyugtat.

ápr. 9. 11:07
 12/12 anonim ***** válasza:

Legkésőbb mikor elkezd kúszni-mászni, lelassul a hízása, már nem fog dundinak látszódni.

És akkor a világ is érdekesebb számára a szopizás helyett.

Ha szeretnéd – és úgy érzed, túl sok a tejed, keress rá a blokkszoptatásra.

ápr. 15. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!