A folyadék vagy az étkezés határozza meg a tejmennyiséget?
Én ugyanígy vagyok mint te, sokat híztam a terhesség alatt, és tapasztalatlanságból (meg kényelemből)elfogadtam azt az elméletet, hogy rengeteget kell enni, mert különben elapad a tejem. Ehhez képest 4 és fél hónap szoptatás után a következőket állapítottam meg:
1.A tej mennyisége elsősorban a folyadékbevitel (és a rendszeres szoptatás és/vagy fejés) függvénye. Ehetek akármit, ha nem iszom, nem elég a tejem. Ha kimarad egy szoptatás, csökken a mennyiség. Tehát naponta 4-5 liter folyadékot veszek magamhoz, és igény szerint próbálok szoptatni.
2. A tápláló kaja nem egyenlő a hízlaló, és üres kalóriákat tartalmazó finomított szénhidrátokból készülő ételekkel. A zöldségekben és a gyümölcsökben természetesen benne lévő szénhidrátnál nem kell több, és nincs jobb.
Konklúzió: nyugodtan hagyd el a fehér kenyeret és az édességeket, nem attól termelődik a tej. Hat után is ehetsz nyugodtan, ha éhesnek érzed magad, csak elsősorban fehérjét fogyassz. Érdemes napközben 3 óránként enni, (mint a babák)persze ez ne komplett háromfogásos érkezés legyen, hanem egy-két alma, szendvics teljes kiőrlésű kenyérből stb., amit szeretsz, mert ez felpörgeti az anyagcserét.
A tej minősége szintén nem ezen múlik (egyáltalán ez egy tévhit, hogy van jobb meg rosszabb anyatej). Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!