Hogyan sterilizáltok, hogy ne legyen vízköves?
Sziasztok! Meg csak másodszor főztük ki a babának a dolgait (cumisüveg, mellszívó stb), de valami elképesztően csúnya lett minden. Mellszívót muszáj volt ma használnom, ez lehet gond, hogy vízkövesen érintkezett vele az anyatej?
Mit lehet tenni a vízbe, hogy ezt elkerüljük? Citrom vagy ecet esetleg?
Illetve ti a mellszivót minden használat után elmossátok és ki is főzitek, vagy elég csak időnként kifőzni?
Köszi a segítséget!
Én sosem főztem ki ezeket, mármint a lobogó vízben főzés módszerrel.
Csak elmostam mindent sima mosogatószerrel és egy olyan szivaccsal amivel csak a baba dolgait mosogattam. Aztán alaposan elöblítettem, majd beletettem egy fazékba és nyakon öntöttem forró vízzel. Abban hagytam állni, s amikor lehült a víz, kivettem a dolgokat egy tiszta rongyra, s hagytam megszáradni.
Soha egyik sem maradt vízkőves vagy olyan matt vízfoltos.
Praktikusabb a mikrósteril valóban. Ha kifőzöd, citromsavat érdemes tenni a vízbe (én egy mokkáskanálnyit tettem a nagy fazék vízbe), úgy kevésbé lesz olyan. Ha nagyon vízköves lesz, akkor kiecetezed, utána jól elmosogatod.
Baja nem lesz a babának a vízkőtől, de a melled kidörzsölheti.
Igen, én mellszívót sterilizáltam mikróban. Anyatejleadáshoz, tehát ellenőrizék is, hogy tényleg nem volt a tejemben baci. A kiadott sillabuszban az volt, hogy a kifőzés a tuti, de a mikrós is jó, csak 2 perccel tovább kell mikrózni. Ha a saját gyerekednek lesz a tej, akkor szerintem nyugodtan használhatod a leírás szerint, plusz idő nélkül. És mérd le a mikrót, mielőtt vennél. Az nem feltétlenül baj, ha az üvegtányért ki kell venni, sokan úgy használják, nekem is működött úgy.
Apróság, amit még az Anyatejgyűjtő kér, hogy ne szivaccsal, hanem kefével mosogassuk a mellszívót. Abban kevésbé telepszik meg a baci. Szerintem ezt érdemes betartani akkor is, ha magadnak fejsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!