Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet tenni kezdődő...

Mit lehet tenni kezdődő mellgyulladás esetén?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 8 napos a kislányom, szerintem rossz pózban szoptattam eddig. A jobb mellem faj, alul és oldalt vörös, le akar “szakadni”, csomót szerencsére nem találtam. Utána néztem, borogattam szopi előtt, úgy tettem rá a lányom, hogy a vörös rész felé nézzen az álla ( két emberes feladat volt 😂)

Utána kapott a másik ciciből is mert nyilván jól nem lakott a gyulladtból.

Kérdésem, hogy minden etetést a gyulladt mellel kezdek, akkor a másikat nem szívja ki rendesen már. Azt fejjem esetleg? Viszont ha azt is teljesen le fejem a kövi etetéskor félek hogy kevés lesz, ha nem fejem, akkor nehogy az legyen a gond, hogy nem ürül ki.

A gyulladt mellett sajnos nem tudom fejni, probaltam, de mivel meg sebes a bimbó konkrétan leszabja a róla a gép és vérzik, sose gyógyul. A másikon a sebek már meggyógyultak szerencsére. Eddig egyszer egyikből kapott, legközelebb másikból. Babyono elektromos mellszívó, ha esetleg az számít valamit.

Bocsi, hogy hosszú lett, nem szeretném, hogy elapadjon és tanácstalan vagyok

Köszönöm!

febr. 10. 16:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ja igen és 3as válaszoló: jó ötlet volt a hajszárító, könnyebben felmelegedett tőle a cicim😁
febr. 10. 18:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Örülök hogy neked is segített, nekem is anno egy babás fórumon javasolták a hajszaritót!
febr. 10. 19:10
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Létezik az a gél párna, amit lehet hűteni is, meg melegíteni is, talán a dm-ben vettük, alapvetően sportsérülésekre van. Na én azt mikróztam és tettem be a szoptatós trikómba a csomóra. Úgy is aludtam. Második harmadik szopira kitudta szívni mindig max a kislányom a csomót. Nekem mindig csak ez jött be. 3 hónapos kora körül abbahagyta a kislányom az éjszakai szopikat, nem igényelte, az én melleim meg ezt azzal hálálták meg, hogy ugyanúgy kelnem kellett fejni. Ha hulla voltam és elmismásoltam, vagy nem fejtem le rendesen, akkor reggelre be is durrant valamelyik. De utáltam... Persze így egy istennek sem akart átállni a kínálat arra, hogy ilyen hosszú ideig nincs rá igény, rengeteget szenvedtem ezzel.

Nekem szoptatási tanácsadó azt is javasolta, hogy tegyem a mellem egy nagy salátástálnyi olyan meleg vízbe, amit csak eltudok viselni... Ha ezt kipróbáltam az étkező asztalra borulva, akkor gondolhatod, hogy megvolt minden praktika. :D (nem segített)

A másik ami viszont javulást hozott az az volt, amikor elkezdtem szedni a szójalecitint, utána már nem volt állandó probléma.

febr. 10. 20:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Ja nekem jobban kiszívta ha négykézláb fölé álltam és úgy szoptattam,közben maszíroztam a csomókat. Szoptatási tanácsadó tanácsolta. Talán sima gyulladásnál is jó masszírozás nélkül.
febr. 10. 23:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Háromból egyszer sikerült csak szegénynek rendesen leszivni, elveszíti a türelmét mert éhes. Úgyhogy hajszarító, masszázs fentről lefelé (igen fájdalmas úgyhogy remelem hatásos), aztán neki mentem a fejővel 😅😅 a sebes bimbómmal nem lesznek a legjobb barátok, de talán javult már annyit hogy ne kezdjen el verezni.
febr. 11. 04:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!