Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szopizik az újszülött babám,...

Szopizik az újszülött babám, de mégsem hízik?

Figyelt kérdés

Babám napi 8x szopik aktívan 80-90 grammokat, viszont mégsem hízik. Nem igényel többet, minden szopi után kiüti a tejkóma és alszik 2-3 órát. Próbáltam, hogy kicsit leteszek, megkeltem és újrakínálom de úgy nem kéri.

Mit rontok el hogy nem tud hízni a tejemtől? Ráadásul kis súllyal is született, viszont apukával mindketten kákabélűek vagyunkl, nem tudom ez mennyit számít, de nagyon kétségbe vagyok miatta esve, hogy nem táplálom jól. Nincs még két hetes.

jan. 31. 09:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%
Már vártam az ilyet,mint a 7-es. :D Még jó,hogy oda nem írod,hogy ha fogyna fél kg-t sincs gond,szoptasd csak nyugodtan,bízz magadba. :D Atya ég,remélem a neved is adod hozzá BÁRMILYEN probléma lesz a kérdezőéknél. Felelősséget is vállalj ekkora hozzáértéssel. Kérdező,szakembert kérdezz,itt nem szakemberek vannak. Attól senki sem lesz az,mert mondjuk 5 évig szoptatott,attól még nem lesz tanácsadó sem. Védőnőt,gyerekorvost kérdezz,ha ők azt mondják nincs gond,ne aggódj. Ők látják a gyermeket fizikailag is,stb. Itt 5 hete tartó láznál is leírják sokszor,hogy nincs gond,ne aggódj,aztán véletlen hallgatsz rá és probléma lesz a gyerekkel emiatt.
jan. 31. 10:45
 12/21 anonim ***** válasza:
34%
9# Mert így van. Ott is vannak problémák,csak nincs ez a nyomás a szoptatás körül.
jan. 31. 10:46
 13/21 anonim ***** válasza:
85%

"Kórházban azt mondták nincs és a gyerekorvos szerint szerint sincs."

Nekünk is ezt mondták, mégis le volt nőve neki.

Magán fül-orr-gégészhez vittem, ő mondta, hogy ez hármas típusú lenövés.

jan. 31. 11:11
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Mikor eszik, hallod ahogy szìv ès nyel? Nem aggòdnàm tùl. Màr hìzott 100g-t, mindketten vèkonyak vagytok. A szülők testalkata is sokat szàmìt.

Minden szoptatàsnàl nem èrdemes mèrleget hasznàlni, inkàb 2-3 naponta, mìg a születèsi sùlyàt vissza nem nyerte. Utàna elèg hetente vagy havonta, ahogy tèged jobban megnyugtat.

Sokkal jobban mutatja a pusis pelusok szama azt, ha eleget szopik. Napi legalàbb 4 teli.

Orvosra, vèdőnőre szoptatàs tèmàban nem èrdemes hallgatni, nem szakterületük ès sokszor alap tudàsuk sincs ròla.

jan. 31. 11:22
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Tegnap is kerdezted, ne ird ki minden nap. Nem minden gyerek egyforma, ha nem ordit, van pisis pelus, teljesen jo.

A gyerek is ember, nem robot, vagy konyv.

Amugy meg rohadtul nem kell am meregetni, magad stresszeled vele, felejtsd el a meregetest, a 70 es evekben volt divat.

jan. 31. 11:25
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi időnként szopizik 90 grammot?

Hány gramm a baba? Mennyi kakis/pisis pelus van?

Simán az is lehet, hogy épp nő, akkor nem tudnak hízni?

jan. 31. 12:02
 17/21 A kérdező kommentje:

2-3 óránként szopizik, mindkét mellből kínálom neki, egyből csak olyan 50-et tud szívni a másik cicimből 30-40-et.

Napi 10 pisis pelus van (ebben benne van a pelenkazas kozbeni bepisiles is) és 6-7 kakis.

Most 3060 gramm,2900-al jöttünk haza a kórházból.

jan. 31. 12:36
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mèg 2 hetes, tehàt 1 vagy, kicsit több mjnt 1 hèt alatt hìzott 160g-t. Ez tõk jó gyarapodàs.
jan. 31. 13:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyi bőven jó hízás

Lányom ennyit sem hizott. Mindig is a minimum alatt hozta egy hajszállal. Most 2.5 éves, 1.5 éves méretei vannak 🤷‍♀️

Engem a doki nyugtatott. Ha nem sír, van elég pisis/kakis pelus, nehogy méregessem. Csak magamat idegesítem vele.

jan. 31. 13:50
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se idegeskedj! Nekem éppen hogy visszahízta 2 hét alatt azt a 10 dekát, amit a születése után leadott. 1 hónaposan kezdett el rendesen gyarapodni.
jan. 31. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!