1hónapos a kisfiam, és szinte mindíg én ébresztem, hogy egyen, Normális ez?
Nekem pár nap múlva lesz 1 hónapos a babám.
A védőnő is azt mondta és a kórházban is azt mondták, hogy 6 órát hagyhatom aludni.
Ha szépen gyarapszik a babád, akkor felesleges felébreszteni 5 óránál.
Az én kislányom is nagy baba volt, 3700-al született. Ő is naponta kevés alkalommal evett, legszívesebben 4-szer evett volna egy nap. Azt nem tudom, mennyit evett egyszerre, mert soha nem volt itthon mérlegünk, az orvosnál mértük kéthetente. Az orvos azt mondta, ha eleget hízik, fölösleges izgulni rajta, hogy egyszerre mennyit eszik. És igaza volt, mindig nagyon szépen gyarapodott (volt, hogy fél kilót egy hónap alatt).
Egy hetes kora óta átaludta az éjszakát, én is gondolkodtam rajta, hogy felébresszem-e. De végül hagytam aludni, hiszen tavaszi baba, nem volt olyan meleg, hogy kiszáradt volna (pisis pelus mindig volt elég).
Az orvos azt javasolta, hogy a napi ötszöri étkezés mindenképpen legyen meg, úgyhogy muszáj volt bevezetnek egy sűrűbb etetési rendet nappalra, mert este 8-tól reggel 6-is aludt a kicsi. Ha jól emlékszem az ő szükségleteihez is igazodva 6-10-13-16-19 volt a szoptatási rend, kb (sosem volt pontos). Így ment hónapokig, amíg egyszercsak ő sűrítette be a szoptatásokat, mert fejlődési ugrása volt. Aztán visszatértünk a régi rendhez.
Szerintem nem minden baba éhes éjszaka, van, aki egyszerűen aludni szeretne. Az én kislányom éjszaka mindig aludt, nappal viszont nagyon keveset. De bevallom, ez mindkettőnknek nagy segítség volt, mert később nem kellett bajlódnom az éjszakai etetések elhagyásával.
Most már 9 hónapos, 8 kiló felett van, és még mindig szopik, bár épp sztrájkol betegsége miatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!