Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kizárólag egy ciciből szoptató...

Kizárólag egy ciciből szoptatós anyukák, meddig birtatok?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 hónapos, mi most kezdtünk el tápszerrel pótolni. A másikból fejek, de nagyon kevés mennyiségű tej jön, kisfiam már egy 2 hónapja elutasitja. Ti meddig birtatok úgy, hogy csak kizárólag anyatejet kapott a pici? És meddig szopizott úgy összességében? Csak kíváncsi vagyok. Köszönöm előre a válaszokat!

2023. nov. 23. 06:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
*60 ml/nap
2023. nov. 23. 12:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapos korától csak a jobb oldal kellett neki. Akkor kezdtük a hozzátáplálást is,de 9 hónaposan még nem volt kiváltva egy étkezés sem. Pótolni sosem pótoltam. 3,5 évesen szokott le magától a ciciről, sosem erőltettem.
2023. nov. 23. 18:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nekem a bal eddig is kevesebbet termelt, aztán kb 2 hónapos korától szó szerint szenvedünk, küzdünk minden cseppért. Eleinte csak a balnál csökkent a mennyiség, fejéssel próbáltam pótolni, amit ő nem kért, nagyon ritkán fogadta el azt az oldalt. Most pedig hiába minden kísérlet, higgyétek el, non-stop cicizett a jobb oldalon, mégsem elég.. Kb már 2 hete csak ordított, éhes volt, egyik reggel úgy keltem hogy elég volt, lassan másfél hónapja szenvedünk. Mindenki szerint az egy mellből etetés miatt van, ezért is kérdeztem rá, de akkor nektek sikerült az egy cicis etetés is. 😌 Ezek szerint itt más a gond, igazából még küzdök továbbra is, vannak jobb napok, amikor elég 40 ml-vel pótolni, de van, hogy majdnem minden etetésnél pótolni kell 30 ml-vel. Nem nagy mennyiség amúgy, de nyilván jobban örültem volna, ha dúskálok a tejben, és majd eldonthetem, hogy mikor kezdjük a hozzátáplálást. Ehelyett kb visszaszamolok, várom, hogy elkezdhessuk, és ne legyen rajtam ez a nyomás.. Ez a minden etetésnél imádkozás, a szopizasokon túli fejés, stb..
2023. nov. 23. 21:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"vannak jobb napok, amikor elég 40 ml-vel pótolni, de van, hogy majdnem minden etetésnél pótolni kell 30 ml-vel"

30-40 ml nem mennyiség, azt biztosan el lehet hagyni.

Első gyereknél estem bele ebbe a hibába, hogy minden etetés után pótoltam és szépen meg is szokta, és már csak azért se szopizott eleget, mert konkrétan várta a pótlást. Pedig lett volna esély felszaporítani, de tapasztalatlanként mentem a könnyebb ellenállás irányába, míg full tápszeres nem lett 2,5 hónaposan.

Második gyereknél se ment könnyen. Ő volt aki látványosan az egyik oldalt preferálta, a másikból két szívás után elege lett, de csak azért is valtogattam egy etetésen belül is végtelen számban. Jobb-bal-jobb-bal... Ha csak egy korty is jött még, nem kapott pótlást. Tudtam, hogy nem lesz baja par mili mínusztól, ugyanakkor esély sincs felszaporítani, ha nekiallok rendszeresen pótolni. Napi max. 1-1 adagot kapott heteken át, hiába tudott volna többet is inni. Fejlődött így is szépen. 1 éves koráig kapott alkalmanként (fél éves korától nem naponta) tápszert és végül 3,5 éves koráig szopizott úgy hogy a balból csak cseppek jöttek

2023. nov. 25. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!