Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejlődési ugrás meddig tart?...

Fejlődési ugrás meddig tart? Egy kis bíztatás kellene.

Figyelt kérdés

Babám 3 hetes, általában 3 óránként, néha 2-2,5 óránként kért eddig enni, egy ciciből, de gyakran kéri mindkettőt. Szépen fejlődik, pelusok, kaki rendben.

Tegnap este óta viszont elkezdett 2 óránként enni (maga a szoptatás is 30-40 perc), nagyon nyüszike, sokat sír, csak kézben van el és állandóan szopizna.

Eléggé elkeserítő ez az állandó éhség, annyira rossz nézni. Meddig tart?

Van egy tesó is itthon, akivel foglalkozni kellene, de így épphogy el tudom látni...

Nem érzem, hogy a tejem kevesebb lenne, biztosan nem a hasa fáj, akkor a fejlődési ugrás csinálja ezt így 3 hetesen? Néha már annyira kivagyok a bizonytalanságtól, hogy pótláson gondolkozom.

2010. okt. 19. 19:18
 1/4 anonim ***** válasza:

szia hát emgnyugtatni lehet nem tudlak. nállunk ugyanez a helyzet akár én irtam volna

annyi különbség h az én fiam 4,5hetes , tápszeres, itthon a nagyobb teso - 2,5éves. mindkettővel kell foglalkozni, de néha nem megy. én is van h a nagyot épp h el birom látni igaz nagyon türelmes.

a kicsi nekem is eleinte 3 oránként evett jo volt h 2,5oránként. de reggel van egy időszak amikor totál gáz meg este. én nem értem, nekem is kb 2-3- napja csinálja ezt a pici. a reggeli és esti orákban öszevissza eszik, és igy borul az egész nap.

szerintem nállunk is fejlődési ugrás van, de én is várom már a végét.

várom már azt h kialakuljon egy rendszer, de épp ma nyugtattak meg itt az oldalon h a rendszer majd csak 3 ho körül alakul ki. addig még van idő.

ja és az éjszakai fentléteket még nem is emlitettem , ma is hajnalban 2 orát voltam fenn a picivel :S

kitartás neked is. ha van kedved irhatsz privit. néha én semtudm mit kezdjek a picivel, és persze a legrosszabb h iylenkor mikor nyafi, meg állandoan enne akkor csak kézben jo neki, ugy h hurcolom a fenekét és közben éneklem neki a tavaszi szél vizet áraszt-ot.

remélem adnak itt valami használhato választ. nekem is jol jönne.

bocsi az offért.

kitartást neked, állitolag nem tart sokáig ez az időszak csak 3 honapig.

ja és az enyém még pluszban hasfájos is :S

2010. okt. 19. 19:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyugodjatok meg. Kb. két hónapos korukra általában "betelnek" a kicsik. Nálam legalábbis mind 3 igy volt. Addig én is győztem a kaját csinálni nekik mert mindig éhesek voltak (sajnos táposak). Bár lehet szoptatós babáknál ha kevesebbet esznek akkor többször fogják kérni a cicit.

Ez az én tapasztalatom. Bizz magadban. Én is anno mindig azt hittem hogy én nekem kevés a tejem ezért hamar adtam a tápot mert féltem hogy éhezni fognak. Most már tudom hogy rosszul tettem és borzasztó lelkiisemeret furdalásom van. Ha szépen fejlődik akkor biztos elég a tejed. Lehet csak eleve kicsit elevenebb babuska. :-) A másik, hogy ő még nagyon pici ezért akarja ennyiszer a cicit.

2010. okt. 19. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:
66%
Talán megnyugtatna ha le tudnád mérni, hogy mennyit evett a pici. Kg- tól és súlytól függ, meg persze, hogy egy nap mennyiszer eszik de szerintem ha 80- 120g között eszik az jó és nem a tejed kevés. Próbáld csak az egyik mellből szoptatni, hogy szívja ki a később jövő zsírosabb, laktatóbb tejcsit is.
2010. okt. 19. 20:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nem méricskéld a babát, azon annyit lehet stresszelni, az meg nem kell!

Fejlődési ugrás van 3 hetesen, 6 hetesen, 3 és 6 hónaposan.

Nekünk is ugyan ez volt, általában 2 nap alatt túl esett ezen.

2010. okt. 20. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!