Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszeres kérdéseim lennének?

Tápszeres kérdéseim lennének?

Figyelt kérdés

Több kérdésem lenne:

1. A tápszert csak melegvizzel lehet felrázni a cumisüvegben? Csak mert egyszerre forralok fel több vizet, de az ha délutánra kihül, akkor előbb mikrózzam be, és utána adjam a tápszert hozzá?

2. Minden nap fertőtlenítitek a cumisüveget?

3. Előre el lehet készíteni tápszert?

4. És külön cumi kell amiből jobban jön a tápszer, vagy elég az amelyiken csak egy lyuk van?

2010. okt. 19. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:

1.igen,szerintem csak melegvízben oldódik rendesen a tápszer,úgyhogy mikro és melegvizzel,de mi vízforralót használunk és lehütjük a már kész tápszert.

2.Attól függ mennyi idős a baba,nekünk fél éves és hetente kifőzöm a cumisüveget.

3.ellehet készíteni,védőnő szerint is 24 órát kibír(bár ezt kétlem) de én biztos nem tenném,mindig frissen csináljuk és ha 2 óránál tovább állt akkor kiöntöttük.

4.van direkt kornak megfelelő tápszeres cumi,mi NUK-ot használunk,nagyon bevált

2010. okt. 19. 17:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Én mindig frissen készitem a tápit, ha pl. nem issza meg max 1,5 óráig tartogatom. Úgy tudom nem is szabad. És mindig a vizet melegitem és utána kell beletenni a tápit. Úgy csinálom hogy forralok több vizet, öntök ki mindig pohárba hűlni, aztán amikor kell akkor bekapcsolom a forralót hogy melegedjen a viz. Ki lehet tapasztalni hogy kb. mikor jó a viz. Ha meg forróra sikeredik akkor ott a hűlt viz és öntök hozzá. Igy nincs szükség a mikróra. Ritkán szokom fertőtleniteni az üveget mindig mosogatószerrel és üvegmosóval takaritom. És a kettes dudót használom mert abból könnyebben jön a tej, az egyesből nehezen tudja inni (mármint a száma kettes, Pl. NUK 2).
2010. okt. 19. 19:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Én babavízben oldom fel a tápszert,jól összerázom,és utána mikrózom.Már kitapasztaltam,h hány mp-re tegyem be ahhoz,h langyos legyen.

Minden nap fertőtlenítem az üvegekt.

Mindig friss tápszert készítek,ami marad,kiöntöm.

Mivel a lányom még reggel és este szopizik,én 1-es cumit használok az üvegekre,h azért ne jöjjön olyan könnyen,mint egy 2-esből.(Mert elvileg már azt is használhatnám,4,5 hónapos)Így nem szopik "lustábban":-)

2010. okt. 19. 21:22
 4/5 xStefix ***** válasza:

Megjegyzés: Szerintem a mikro a tápszernél is felejtős. Az anyatejnél kifejezetten káros, de nem hinném, hogy a tehéntej fehérjéihez is kíméletesebb lenne..

Más kérdés, hogy a mikrohullám tulajdonképpen önmagában is rákkeltő lehet. :(

2010. okt. 20. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Én minden nap forralok vizet,és üvegekbe töltöm.Amikor frissen csinálom,csak kimérem a hideg(forralt)vizet,feltöltöm forróval és azonnal eheti.Elkészített tápszert hűtőben 24 órán át tartom.Ha felmelegítettem,utána 2 órán át,és kiöntöm ha nem eszi meg.5 hónapos a kisfiam,és eddig még a tápszeres üvegeket mindig fertőtlenítettem.Amibe csak a víz van,azokat néhány naponta.
2010. okt. 20. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!