Tényleg gond van? Vagy csak én aggódom túl? Részletek lenn?
A babám szépen fejlődik. A tejem úgy gondoltam elég, de mindenhol azt hallom, olvasom, h egy 3700g-os babának kb. 600ml-t kellene szopiznia. Az enyém csak 400-500 között szopizott(4 hetes lesz). Sokszor kereste a cicit, de szoptatáskor elaludt, gondolom elfáradt. Tényleg sokat sírt. Megnyugtatni sem tudtam. De abban biztos vagyok, h nem a hasa fáj, mert cicit keresett. Ha rátettem újra, nem evett, ha magamhoz húztam, tovább sírt. Így arra jutottam, kevés a tejem...Ezért egy tejleadó barátnőmtől kértem anyatejet, és amennyit tudok lefejek. Egy mellből szoptatás után kb.5-30ml jön még ki. a 30 extrém soknak számít. 2 napja így pótolom, h szoptatásonként 100-120 meglegyen. Nekem 60-80 van.
Azóta a kicsikém többet alszik, nyugodtabb.
Mit tegyek? Pótoljam tovább? Szoptassak 2 mellből?
Ja egy plusz infó. A mellem nagyon sebes volt, ezért eddig bimbóvédőben szoptattam, most már nem kell, ügyesen szívja is, amíg van mit...
Egyéb praktikát mindent bevetettem. Persze még nincs hatása, de 3 nap után még nem adom fel.Laktoherbet, mecseket iszom, fejek, levest eszem,maszírozom, stb.
A véleményetekre, tanácsotokra lennék kiváncsi.
Ha egy mellből nem elég neki a tej, akkor szoptass két mellből. A következő szopinál mindig azt a melledet ad először, ami előzőleg a második volt.
Az egyáltalán nem jelent semmit, hogy a melledből szopi után mennyi tejet tudsz lefejni. Van, aki semmit, mert nem indul be a fejőre a tejleadó reflexe.
Ha mégis úgy döntesz, hogy pótolsz, ne cumisüvegből tedd, hanem presszóspohárból itasd meg, nehogy cumizavaros legyen.
De mielőtt kétségbe esnél, inkább nyugodj meg, és olvasd el ezt: [link]
A tej nem a tejfakasztó teától termelődik, hanem attól, hogy bízol magadban és higgadt vagy. :)
Adj neki mindkét ciciből, ha kéri, neked is jobb lesz, nem feszül majd úgy a melled. És igen, amelyikkel befejezted, azzal kezdj a következő szopinál.
Én sem tudok fejni, nekem nem ad a cici, csak a gyereknek. :) Ugyanígy halálra aggódtam magam, méregettem, 5 liter folyadékot megittam, fájásig gyömöszöltem a cicit 10 ml tejért. Nem érdemes.
4,5 hónaposan 8 kg a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!