Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt a babám?

Miért csinálja ezt a babám?

Figyelt kérdés

4 hós, és egy hetes.Elkezd szopizni, aztán valamennyit eszik, kiköpi a cicit, aztán újra be, aztán megint eszik v.mennyit, megint ki, megint be.....és eddig két ciciből evett, most az egyikből eszik csak, a másikból egy grammot sem.Aztán 1 óra múlva szopizik a másikból is, de ugyanezt csinálja.Kivéve este, amikor már fáradt, akkor rendesen eszik mindegyikből.Nem is gyarapodik a súlya.A keze egyfolytában a szájában van, de nem látom, még, hogy a fogínye meg lenne dagadva, viszont nyálzik.

Mi lehet a gond??

2010. okt. 15. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
fogzás. próbáld bimbóvédővel, más testhelyzetben szoptatni. viszont ha nem gyarapszik a súlya, akkor kénytelen leszel szopi után tápszerrel kínálni
2010. okt. 15. 20:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Bimbóvédővel is próbáltam, ugyanaz a helyzet.Tejem az van, csak nem szopizik!Nem tudom miért írtad a tápszert.Nem fogadná el tuti, mert nem éhes.Napközben jó kedvű, mosolygós, és nagyon aktív:)
2010. okt. 15. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
azért írtam a tápszert, mert a gyerek orvos is ezt fogja mondani. a gyerek egy fejlődésben lévő szervezet, muszáj gyarapodnia, minimum 10 dkg/ hét, de ez tényleg a minimum. Neki a szopás az étele és az itala, ettől marad életben, nem lehet szórakozni ezzel. Ha nem tud vagy nem akar szopni annak oka van, amit ki kell deríteni. És ha egy éves kor előtt elfogy a tej vagy nem jön a súly akkor tápszer kell. Próbáld lefejni a tejet és cumisüvegből adni, hátha ez beválik. De nem kell megsértődni ha majd a szakemberek is a tápszer kínálgatást fogják javasolni...
2010. okt. 16. 07:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Nyugi! Nem kell megijedni! Tényleg lhet a fogzás a háttérben, de az viszonylag hamar megoldódik. A súlyfejlődést sem kell ennyire szigorúan venni! Ha egy ideig nem hízik a baba, de stagnál, azaz nem is csökken a súlya, nem kell azonnal tápszer után nyúlkálni. Mint írod, van tejed, tehát teljesen fölösleges is lenne. Sok babánál előfordulnak ilyen időszakok, nyugi! Amíg ő kiegyensúlyozott, láthatóan jól érzi magát, nem kell aggódni. Akár szopisztrájk is lehet, amiről sok cikket találsz a neten.
2010. okt. 17. 08:32
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2010. okt. 17. 08:38
 6/10 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Az én babán 4 és 5 hónapos kora közt összesen 140g-ot hízott. Mikor az orvosnál megláttam a mérlegen a súlyát, és keztem pánikolni, a doki nyugtatott meg, hogy semmi baj, ha egy hónapban csak ennyit hízott, akkor kezdett el forogni, egész nap izgett-mozgott, és egyébként is nagyon közel járt már ahhoz, hogy megduplázza a születési súlyát. Gondolom, a tápszerrel riogató válaszolónak sajnos nem ilyen az orvosa, és rossz tapasztalatai lehetnek... Csak szoptass tovább, és ne mérlegelj, csak idegesíted magad vele. Bármi is az oka a babád furcsa szokásának, biztosan el fogja hagyni pár napon, esetleg pár héten belül. Lehet egyébként, hogy meg fog jönni a mensid, és a baba már érzi az ízét. De majd megszokja. Esetleg nap közben fejj, hogy ne csappanjon meg a tejed. Ja, az én babám akkor is elfordította a fejét, ha túl erősen spriccelt a tej a szájába, mikor beindult a tejadó reflexem.
2010. okt. 17. 10:41
 7/10 xStefix ***** válasza:

A fogzás és a fejlődési (értelmi, mozgásbeli, szociális stb.) ugrás szerintem igen valószínű, sőőőt! Ezeket az előttem írók már részletezték.

A menzesz is gyanús lehet, de nálad még talán kevésbé.

És én is csak azt tudom mondani, hogy TÁPSZERT NE! Teljesen felesleges, az alapján, amit leírtál!!!

Szoptass inkább (továbbra is) igény szerint - ha a babádnak most ez kell és így, akkor így. Hidd el, az első életévben számos olyan időszak lesz, amikor még borulni fog az addigi rendszer, mert a babád folyamatosan (de szakaszosan!) fejlődik. Akkor jársz el a legjobban, ha te alkalmazkodsz ehhez, nem őt próbálod állandósághoz szoktatgatni. Egyébként ezt jelenti az igény szerintiség is...(!)

2010. okt. 17. 13:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ma már talán egy kicsit jobb a helyzet, alakulunk:)
2010. okt. 17. 13:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Szió!!

Pont ez a baj nálunk is,néha óránként nasizik,aztán meg 4 óra után eszik rendesen,és este van az,hogy rendesen eszik.Mi épphogy 40 dkg-t híztunk az utolsó hónapban (úgy,hogy előtte megetettem valamennyire,és még nem volt kaki,mikor mérték).én is csak szoptatom,tejem is van,csak most ilyen heppje van..Aggódom én is,nem tudom miért lehet..Gyömöszöli nálunk is a kezét,csurog a nyála ezerrel,és jókedvű,egész nap pörög,le se áll,alig alszik napközben (éjszaka viszont végig).

A gond az,hogy nem fogadja el se a cumit,se a cumisüveget,se semmit,a D-vitamint is nehezen adom be neki,pedig igyekszünk,de nagyon cici-párti :)

Tápszert nem fog kapni!Ki tudja melyiket fogadná el nagy nehezen,egyáltalán miből (poharat sem szereti)...Szerintem te se aggódj ezen,nálunk a dr.nő azt mondta,hogy megvárjuk a következő hót (akkor lesz 5,5 hós,akkor meg még 2 hét és jöhet a hammmmi :)).

2010. okt. 18. 19:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Nálunk már "normalizálódott" a helyzet, köszi mindenkinek a segítséget és a bíztatást:)
2010. okt. 19. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!