Miért nem ette meg a két hónapos babám a fagyasztott, lefejt anyatejet?
Vannak babák, akik a fagyasztottat egyáltalán nem eszik meg. De ha nem tudja használni a cumisüveget, az is baj lehet. Lehet, hogy a nem fagyasztott, csak hűtőben levőt elfogadja.
Próbáld ki.
Nekem se ette meg egyik se a lefagyasztott tejet... a fiam a cumisüveget elfogadta (volna) de a fagyóból kivett tejcit nem. Söt utána azt a tanácsot kaptam hogy a hozzátápi kezdetekor keverjem hozzá a pépekhez, na nekem úgy se ette meg, dobhattam ki az egészet.
A lányomnál most ugyanezt megpróbáltam ő se fogadja el, sőt még cumisüvegből se volt hajlandó enni. Most 1 éves még szopik de mellette ha inni akar akkor csak pohárból vagy max. csőrös itatóból teszi, a cumisüveggel nem tud mit kezdeni, csak rágcsálja..
Szóval a hivatalos ügyek intézése vagy másra maradt vagy vittem őket is magammal mindenhova. A fiammal nehezebb volt mert ő összevissza evett, sose tudhattam hogy ha szopott nem lesz 1-2 óra múlva ismét baromi éhes. A lányommal jobb volt mert ő újszülött korától 3-4 óránként szopott, hamarabb sose.
Szia.
Nem írtad,hogy hogyan olvasztottad ki a tejet?Én kiveszem időben a fagyibol és szobahömérsékletem engedem ki.Kisfiammal kostoltattam már én is de ő simán megeszi.A másik ami lehet,hogy az eljén talán nem olyan volt a tej "összetétele"és ezért nem ízlik neki.Probálj most egy keveset lefagysztani és azt megkostoltani vele.
Kóstoltátok már a fagyasztott tejet?
Olyan az íze,mint a vasszögnek.(legalábbis nekünk)Kiválik belőle a vas állítólag és amiatt van fura íze.Az én kisfiam szerencsére a fagyisat is megitta,de ő már elötte is kapott cumisból.
Tényleg más az íze. Van, amelyik babát ez nem zavarja, van, akit igen. (Enyém lányom se nagyon szerette, úgyhogy nálunk is ment a java kifele, amit nagyon bántam.)
Lehet, hogy tényleg a tárolás idejével volt gond.. Szerintem is próbáld ki egyszer, hogy a frissen fejtet adod neki oda, hátha úgy jobb.
De persze az lenne a legszuperebb, ha vihetnéd magaddal a babád mindenhova..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!