Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem ette meg a két...

Miért nem ette meg a két hónapos babám a fagyasztott, lefejt anyatejet?

Figyelt kérdés
A születése után kb. 2-3 hétig fejtem esténként, hogy legyen egy kis tartalék. Fogorvoshoz kellett mennem, gondoltuk majd anyukám megeteti ha éhes lesz. Egyszerűen nem ette az üvegből, mondjuk amúgy sem kell neki sem a cumi, sem a tea cumisüvegből, csak a cici. Este próbáltam neki kiskanállal is adni, de ahogy megérezte az ízét, ordított. Más lett volna az íze az akkori tejnek, mint most? Vajon a többit sem fogja megenni ami a fagyasztóba van? Jól nézek ki, hogy nem tudok elmenni sehová nélküle? (mondjuk hivatalos ügyeket intézni, ahová őt nem vihetem)
2010. okt. 15. 14:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Vannak babák, akik a fagyasztottat egyáltalán nem eszik meg. De ha nem tudja használni a cumisüveget, az is baj lehet. Lehet, hogy a nem fagyasztott, csak hűtőben levőt elfogadja.

Próbáld ki.

2010. okt. 15. 14:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem se ette meg egyik se a lefagyasztott tejet... a fiam a cumisüveget elfogadta (volna) de a fagyóból kivett tejcit nem. Söt utána azt a tanácsot kaptam hogy a hozzátápi kezdetekor keverjem hozzá a pépekhez, na nekem úgy se ette meg, dobhattam ki az egészet.

A lányomnál most ugyanezt megpróbáltam ő se fogadja el, sőt még cumisüvegből se volt hajlandó enni. Most 1 éves még szopik de mellette ha inni akar akkor csak pohárból vagy max. csőrös itatóból teszi, a cumisüveggel nem tud mit kezdeni, csak rágcsálja..

Szóval a hivatalos ügyek intézése vagy másra maradt vagy vittem őket is magammal mindenhova. A fiammal nehezebb volt mert ő összevissza evett, sose tudhattam hogy ha szopott nem lesz 1-2 óra múlva ismét baromi éhes. A lányommal jobb volt mert ő újszülött korától 3-4 óránként szopott, hamarabb sose.

2010. okt. 15. 14:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2010. okt. 15. 15:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Azt mondják fagyasztás során változik az ize, talán ezért is nem kellett neki. én is tettem el a fagyóba, hát kiváncsi leszek. :)
2010. okt. 15. 18:54
 5/9 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Nem írtad,hogy hogyan olvasztottad ki a tejet?Én kiveszem időben a fagyibol és szobahömérsékletem engedem ki.Kisfiammal kostoltattam már én is de ő simán megeszi.A másik ami lehet,hogy az eljén talán nem olyan volt a tej "összetétele"és ezért nem ízlik neki.Probálj most egy keveset lefagysztani és azt megkostoltani vele.

2010. okt. 15. 22:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Én meleg vízbe állítottam, tudom nem lehet mikrózni. Mikor úgy két hetes volt, akkor még megette cumisüvegből, de már most nem. Én arra gondoltam, hogy az elején mivel még véreztem más lehetett az íze, mint most.
2010. okt. 16. 08:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Enyém 3 hós és ő sem eszi meg bármit is csináltunk vele. Szobahőn lett felengedve, teljesen hibátlanul tárolva (Medela zacsikban) de nem akarja megenni :(
2010. okt. 16. 13:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Kóstoltátok már a fagyasztott tejet?

Olyan az íze,mint a vasszögnek.(legalábbis nekünk)Kiválik belőle a vas állítólag és amiatt van fura íze.Az én kisfiam szerencsére a fagyisat is megitta,de ő már elötte is kapott cumisból.

2010. okt. 16. 20:45
 9/9 xStefix ***** válasza:

Tényleg más az íze. Van, amelyik babát ez nem zavarja, van, akit igen. (Enyém lányom se nagyon szerette, úgyhogy nálunk is ment a java kifele, amit nagyon bántam.)

Lehet, hogy tényleg a tárolás idejével volt gond.. Szerintem is próbáld ki egyszer, hogy a frissen fejtet adod neki oda, hátha úgy jobb.

De persze az lenne a legszuperebb, ha vihetnéd magaddal a babád mindenhova..

2010. okt. 17. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!