A babám 3 hónapos, de egyre kevesebb a tejem. Most ott tartunk, hogy lefejem, és üvegből kapja naponta 3x 150-180 ml-t, a másik kettő alkalommal 180 ml-t tápszerrel pótolom. Tudom valamivel növelni a tej mennyiségem ha a babám lefejt tejet kap? Este már szinte nem is tudok lefejni semmit, muszáj tápszerrel pótolnom. Amúgy már elég vizes a tejem. Vagy mennyit kell még várnom vele, hogy gyümölcslevekkel próbálkozzunk? Légyszi ne azt írjátok, hogy szoptatás, szoptatás, mert már a cicmet nem igen veszi el. Köszönöm!
2008. dec. 30. 13:23
1/9 anonim válasza:
Esetleg a szoptatós teát lehet kipróbálni. Vagy homeopátiás bogyókat.
Általában 4 hónapos kortól lehet gyümölcsöt és gyümölcslevet adni. hónapos kortól van a tejpép, és a főzelék.
De mi a baj a tápszerrel?
Sok szerencsét és Boldog Újévet!
2008. dec. 30. 13:26
2/9 anonim válasza:
Szia! En is lefejve adom a babamnak a tejem. Elofordul, hogy valami miatt kevesebb tejet fejek egy nap (faradsag peldaul), olyankor 3 orankent fejek, meg ha keveset is fejsz, de surubben, akor ossdzegyulik egy etetsre valo tej. egyebkent kb 3x-4x fejek egy nap, es pl ha most nincs eleg egy evesre valo, akor megcsinalhatod azt, hogy keszitesz egy adag tapszert, addig fejsz, amig ossze nem gyulik eleg egy evesre valo, es probald ugy csinalni, hogy mindig legyen a hutoben egy adag lefejt tej. Igyal sokat, en napi 4 liter vizet iszok legalabb.
2008. dec. 30. 13:29
3/9 A kérdező kommentje:
Nekem igazán semmi bajom a tápszerrel, a babám is probléma nélkül elfogadja. Csak ez az anyatej "mizéria" olyan fokon érint, hogy bűnnek érzem, ha tápszerrel kell pótolnom. Pedig nem tehetek róla, ha már nem elég a tejem. A babám nagy súllyal született, 4300 gr-al, és már az elejétől nagy mennyiségeket evett, már ürül ki a raktárkészlet a cicimből, azt hiszem eddig bírta:(
Szerintetek jó ha így pótolom a tápszerrel, amíg ez a tejmennyiség megmarad?
2008. dec. 30. 13:34
4/9 anonim válasza:
Az én fiam 1 hónapos korától nem szopott ciciből, állandóan fejnem kellett. 4 hónapos koráig fejtem onnantól tápszert és hozzátáplálást kapott. És eddig egyszer volt beteg, most 15 hónapos. NE legyen lelkifurdalásod mert nem tudod anyatejjel etetni, örülj hogy eddig tudtad.
Első válaszadó vagyok
2008. dec. 30. 13:38
5/9 anonim válasza:
Ha szoptatod több tej termelődik a stimuláláskor mint a fejéssel. Olyan nincs hogy kifogy a tej mert szopizáskor termelődik a 3/4-e.
2008. dec. 30. 13:59
6/9 anonim válasza:
Ha a baba mar hozza szokott a cumisuveghez, akor hiaba teszi mellre, mert mar nem tudja hatekonyan kiuriteni azt, az enyemn emiatt apadt el majdnem egyszer. Fejjel csak, biztos nem fog elapadni! Fo az, hogy akard es kitartas!
2008. dec. 30. 14:24
7/9 anonim válasza:
A tejet nem raktározza a cici, hanem a szopi hatására termelődik, tehát bizti nem ürült ki! Minél többet cumisüvegeztek+ tápiztok, annál kevesebb lesz a tejed.
Ha viszont úgy érzed, hogy kell a tápszer és nem megy máshogy, akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Nem vagy rossz anya, hál'istennek ez nem a szoptatáson múlik :)
2008. dec. 30. 15:39
8/9 anonim válasza:
Hasonlo helyzetben voltam, onnét kezdve, hogy csak fejtem, még ugy másfél honapig volt tej. En így jártam. Viszont jobb volt így, mert annyira nyugtalan volt a baba és oránként szopizott volna, akkor sem volt elég, kellett a potlás. Ezért fejtem, gyujtogettem, és 1-2x kapott tápszert. Rettenetes buntudatom volt, mikor 5 honaposan végleg elhagytuk a szopit, de így utolag látom, nem ezen múlik. Megprobálhatod még a szopizos teát meg a homeopatikus bogyokat esetleg, de nem kell elkeseredni, ha mégsem menne... A hozzátápláláshoz szerintem még kicsi, én legalábbis megvártam hogy 4 honapos legyen és akkor is csak ovatosan. Ha máshogy nem megy, addig a szopi után a tápszer a legjobb és nem bun...nem mindenki szerencsés.
2008. dec. 30. 23:24
9/9 A kérdező kommentje:
Sokat segítettél most ezzel a válasszal, nehéz lett volna ma elaludnom. Nagyon szeretném még én is legalább 4 hónapos koráig anyatejjel táplálni ahogy tudom, akkor már elégedett lennék. Remélem még 1 hónapot legalább sikerül a fejéssel kihúznom. Most iszom ezerrel a teát, és a bogyót is újra beizzítom, hátha most jobban bejön. Jó éjszakát, mégegyszer köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!