Mellszívó: bérlés vagy saját? Melyik?
Második gyerekem születik heteken belül. Az elsőt szájhipotonia, kisebesedett bimbó és tejfehérje érzékenység miatt végül nem szoptattam végig. Most anyatejjel szeretném etetni a kisebbiket is lehetőleg minimum fél évig, de több ok miatt hosszabb távon a fejés tűnik ideálisnak. Mivel a kézi fejéssel van tapasztalatom, alapvetően ment, de eléggé időrabló és kézgyilkos volt, most elektromos mellszívóval szeretnék próbálkozni.
De semmi tapasztalatom ezen a téren. Kommersz egyszerűbb elég vagy kórházi? Melyik márka? Az elvárás az lenne, hogy a teljes szükségletet tudjam fedezni, némi tartalékkal, de ne is az egész napom a fejésről szóljon, hiszen ott a nagyobb gyerek is.
Főleg azok véleménye érdekelne, akik sikeresen tudtak fejni és 100%-osan anyatejjel táplálni. A külföldi oldalak mérsékelten hasznosak, itthon meg nincs ennek igazán hagyománya.
Köszi előre is!
Szia! Én egy évig fejtem a fiamnak.
Az első par honapban egy tommiee tippie fejom volt (ezt meg terhesen megvettem igy utólag kar volt). Nagyon jo kis gep de sajnos csak 1 fejes. En 2,5-3 orankent fejtem mellenként 15 percig szoval egy fejes fel ora volt. Kb 3 oram ment el egy nap fejesre. Par honap utan besokkaltam es hiaba ott volt a draga mellszivo szuksegem volt egy két fejesre. Plane miutan mar nem aludt annyit a fiam beindult a mozgas fejlődés stb.
En medelát néztem ki, abbol is a két fejest. Végül a korhazi gep berles mellett döntöttem. A gep brutal nagy de elegge halk, legalabbis a tommiee tippieehez kepest az volt. Itt magat a gépet berled. A fejeket es tároló edényt meg kell venni kulon, amugy ez kb 5000 Ft. Szoval nem másét használod. Az egyetlen hátránya az volt hogy nem akksis szoval fix helyen tudsz vele csak fejni. Nekem nagyon bejott 10 perc alatt meg volt a fejes es nagyon kényelmes is volt erzetre. Tenyleg szívből ajánlom. Egyebkent a sima 2 fejes medelarol is nagyon jókat olvastam.
Nekem a mennyiséggel sosem volt gond, volt hogy tudtam fagyasztani is. De nekem csak ugy sikerult fenntartani hogy 13 honapig legyen tejem, hogy akkor is ugyan annyit fejtem mikor elkezdtük a hozza taplalast. Amikor mar csak 1-2 ivott anyatejet akkor kezdtem csökkenteni a fejeseket. A bal mellem magatol elapadt mig fejtem, ez utan mar a jobb mellembol nem tudtam annyit fejni (kb 2 nap kellett volna 1 adag tejhez) igy abba hagytam kb a fiam 13 honapos korában.
Ami nekem meg sokat segitett az a melegítő parna (avent) ha lattam h nem olyan a mennyiség akkor eleve ugy fejtem hogy hasznaltam fejes kozben. Nalam ez tudta kicsit növelni a mennyiséget.
Egyebkent a kisfiam kora szulott volt, ezert nem sikerult vegul a szoptatas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!