Lehet xanaxot szedni szoptatás alatt?
Nem szedném szoptatás alatt!! Aki kiírta ezt nem mondta, hogy nem szabad? Nekem ezzel kezdték régen mielőtt egyáltalán szóba került.
Else kezdeném a helyedben nincs más megoldás? Én nagyon hamar rászoktam úgymond, nehéz volt lejönni róla, remegés, alvászavar stb...
Ha leállsz a szoptatással elfog menni a tejed, visszahozni egy hónap kihagyás után szerintem nem nagyon tudod.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Az Xanax-ot nem szabad alkalmazni a terhesség alatt, kivéve az orvosa kifejezett utasítására. A Xanax szedése a terhesség alatt káros hatással lehet a magzatra, illetve az újszülöttre. Alkalmazása a terhesség utolsó három hónapjában vagy a szülés alatt az újszülöttnél elvonási tüneteket okozhat, valamint egyes esetekben átmeneti fejlődéslassulást tapasztaltak. Ezért ha Ön terhes vagy terhességet tervez, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Ha az alprazolam-kezelés a terhesség késői szakaszában szükséges, kerülni kell a magas dózisok alkalmazását és az újszülöttet monitorozni kell.
Az alprazolam kis mennyiségben jelenik meg az anyatejben. A gyógyszer alkalmazása alatt nem javasolt szoptatni.
A xanax elég erős nyugtató, simán bealszol tőle. Pillanatok alatt megszokja a szervezet, nagyon nehéz letenni és komoly elvonási tüneteid lesznek.
Anyukám xanax-ot szedett és pánikrohamai valamint öngyilkossági gondolatai lettek, amikor megkísérelte letenni a gyógyszert. Hónapokig feküdt bent a pszichiátrián mire nagy nehezen sikerült elhagynia a xanaxot.
Úgyhogy nagyon gondold meg! A gyermek nem lehet a kizárólagos felügyeletedben, ha xanaxot szedsz!!
Én terhességem első heteiben szedtem (akkor még nem tudtam hogy van baba), amint megtudtam egyből elhagytam. Nem voltam hajlandó tovább szedni, hála istennek így nem lett baja a picinek tőle, DE babával nem vállalnám a letételt.
Tényleg egy két alkalomtól rá lehet szokni (orvosom mondta annakidején). Pici babával nem tudod majd letenni. Én ütöttem a falat, remegtem szétvertem a szennyeskosarat, LE AKARTAM VÁGNI A SAJÁT LÁBUJJAM MERT IRRITÁLT, le akartam kaparni a böröm, remegtem, folyton szorító rossz érzés volt bennem, a testem kikészült elkezdtem hányni, kórházban kötöttem ki! Ha nincs a párom szerintem meg is ölöm magam, elvesztem az agyam. Ezt nem lehet vállalni baba mellett.
Szoptatni meg konkrétan tilos, de az lenne a legkisebb gondod ha elkezdenéd.
Beszéljetek meg egy másik megoldást az orvosoddal!
#6 Neharagudj de hogy írhatsz ekkora hülyeséget? A még a 0,25 ös is erős! Egy babának a szervezetébe bevinni? Normális vagy? Kétlem. NEM, NEM LEHET ALKALMANKÉNT SEM. Már pár alkalomtól is rálehet szokni és súlyos tünetei lesznek. Biztos nem tenném ki ennek a gyerekem.
Amúgy meg akinek ilyen gyógyszert írnak fel (pszichiáter), annak nem alkalmanként kell szednie hanem rendszeresen! Ezért gyógyszeres kezelés. Nem olyan mimt a filmekben hogy ideges vagyok bedobok egy xanaxot. Ha meg háziorvos írta ki ki se váltanám, kérnék beutalot pszichiátriára ahol olyan ember ír ki nekem valamit aki 1 tudja hogy szoptatok 2 látja mentálisan mire van szükségem és mennyire 3 felállít egy normális gyógyszeres kezelést.
Kérdező: Ha mindenképpen szedni akarod ezt a szart legalább a gyereket kíméld meg tőle, ugyanis az idegrendszerére hatással lesz, sok mindenre lesz káros.
Az első által belinkelt a legjobb forrás, azt kell figyelembe venni. A tájékoztatóba szinte mindig azt írják, hogy ne szedd vagy konzultálj az orvossal - aki általában úgysincs képben, tehát azt mondja, hogy inkább ne szedd vagy ne szoptass.
Az első által belinkelt e-lactancia azt írja, a Xanax hatóanyaga alacsony kockázatú (van nagyon alacsony, alacsony, magas és nagyon magas, ebbe a négy kategóriába vannak a hatóanyagok besorolva). Te tudod, hogy az alacsony kockázat neked belefér-e. Ha lehetséges, akkor inkább nagyon alacsony kockázatú hatóanyagot kéne választani, amit az e-lactancián lehetséges alternatívaként felsorolnak, azok a következők:
Brotizolam
Lorazepam
Midazolam
Oxazepam
Ezek mind nagyon alacsony kockázatúak, vagyis kompatibilisek a szoptatással. Hogy ezek megfelelők-e a te problémádra, azt nem tudom, mert sem orvos, sem gyógyszerész nem vagyok.
Szoptatás mellett ne szedd. Nézz szét a gyógynövények táján, van, ami legalább olyan jó, mint az, és nem káros, nem szoksz rá.
Ha szeretnéd szedni és a szoptatást folytatni, akkor amíg szedés, fejd a tejet. A női tej pótolhatatlan a babák számára, immunerosites, betegségek, fájdalomcsillapítás, megnyugtatas tekintetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!