Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ébred fel sokszor? 7...

Miért ébred fel sokszor? 7 hónapos a kislányom és minden éjszaka 7-8-szor felébred. Eddig mindig csak a cici kellett neki, de most már nagyon sír ha cicit kap.

Figyelt kérdés
2 napja már éjjelente is baba kaját kap enni. Ilyenkor félálomban van, de 5-6 kanálnál többet nem eszik. ezzel kb. másfélórát bír ki. lehet, hogy valamio baja van a tejemnek?
2008. dec. 28. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem éhes, nem az a baj. Most olvastam, hogy 8 hónapos kor körül kezdődik a szeparációs félelem, és olyankor ha éjjel felriad (ami előtte is volt, csak szépen vissza is aludt, anélkül, hogy észrevennéd), keresni kezdi a szüleit és sír. Az enyém 8 hónapos múlt, és tényleg felkel éjjel többször is, de nem kell megszoptatni. Csak bemegyek hozzá, és megnyugszik, hogy megvagyok. Lehet, hogy nálatok is ez kezdődött?

Szerintem éjjel semmiképp ne adj neki tejen kívül mást, mert csak megterheli a kis gyomrát.

2008. dec. 28. 15:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam már visszaaltatni, de nem mindig sikerült. Enni muszály neki adni, mert ha nem kap akkor egyfolytában ordít (nem sír).
2008. dec. 28. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy tipp. Nekünk bevált!!!

Próbáld meg átfordítani a kiságyat másik oldalra.

8 hónapos koráig minden éjjel felkelt többször is.

Amióta átfordítottuk az ágyát egyedül alszik.

2008. dec. 28. 16:04
 4/5 A kérdező kommentje:
kiságy fordítás is megvolt. Azzal se mentünk sokra. Azért köszönöm.
2008. dec. 28. 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is szeparációs félelem.. de az nem oké, hogy 8 hónaposan enni kell adnod neki.. Én is a kisfiam 10 hónapos koráig minden éjjel felkeltem szoptatni, aztán sok anyuka ismerősöm azt mondta, hogy ez már rafkózás és bizony nem kellene ennie éjjel, tehát hagyjam, hadd tanuljon meg együl aludni és rájönni, hogy éjjel nem szabad enni. 3 nap sírás után magától aludt el és tudta, hogy nem azért van, mert nem szeretjük, mert ezt mindig elmondtuk neki, aztán jött a nagy fogak áttörése, meg egy betegség és megint jöttek az éjszakai cicizések. Most megint a leszoktató fázisban vagyunk. A kisfiam 14 hónapos én meg terhes vagyok, ez is ok, hogy nem kap már csak reggel meg este cicit.

Remélem hamar megoldódik a problémád, mert ez nem tesz jót a család pihenésének. A babádnak sem!

2008. dec. 28. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!